有冇人有留意Eve Spectrum

https://evedevices.com/pages/full-specs

4k 144hz $669 好似幾抵玩 但係未聽過呢個牌子

4k 144hz $699 好似幾抵玩 但係未聽過呢個牌子
sodimpuis 發表於 2020-8-28 13:58

唔加多少少買LG?

EVE唔算新牌子...
不過竟然見到係LG 27面板..而且仲係4K 144...仲要唔係NANO...咩面板黎
屏庫網冇呢款

唔加多少少買LG?

EVE唔算新牌子...
不過竟然見到係LG 27面板..而且仲係4K 144...仲要唔係NANO... ...
樹下乘涼 發表於 2020-8-28 02:05 PM

Lg $799 同埋冇hdmi 2.1 再加上呢隻有埋type c

回復 2 #樹下乘涼

睇spec有98% DCI-P3
又有HDR600
其實就係nano IPS的產品
應該同27GN950同一塊Panel

再睇真D仲有3D LUT,唔知我有冇理解錯,好似好完美咁wo

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# 樹下乘涼

eve係由專業電競玩家同一班志同道合之人一齊眾籌起的一個牌子。  我都打算買,呢個牌子集合左玩家想要的一切同時係性價比高。

香港邊到有實物睇同發售?

回覆 5# Archvictoros

有冇技術先....如果用曬原廠設計..個MON會唔係好掂...

回覆 7# 樹下乘涼

https://evedevices.com/pages/full-specs  個spec 已經贏嗮, 甘ge價錢已經對得起個價。  無邊框。

回覆  樹下乘涼

個spec 已經贏嗮, 甘ge價錢已經對得起個價。  無邊框。 ...
Archvictoros 發表於 2020-8-28 16:45

另外有冇獲氣?.?
話曬亞洲都好少見呢個牌子(尤其係開箱/評測之類

不過頭先見到今年7月開賣(國行)???
但依然冇見過有人買

回覆 9# 樹下乘涼

撞手神(光點死點),我都唔肯做白老鼠,睇有人評測再買。