35吋 2560x1080, 微粒會唔會好粗?

文書用,有時睇下netflix, youtube

https://item.jd.com/71676453871.html

https://item.jd.com/5735632.html#none

應該好差下喎,咁咪等同用返以前個啲1920 x 1080...
我諗Ching 你咁大尺吋 應該要2k mon

文書用,有時睇下netflix, youtube
funlog 發表於 2020-8-31 15:21

我覺得唔好啦
34吋或35吋既2560 X 1080
即係等於拉長左既27吋 1920 X 1080
我自己本身用緊27吋既 1920 X 1080
平價滿足1080P既144HZ下打機勉強都叫OK既,
但睇字果D真係會睇得好辛苦架
唔好慳啦, 34吋或35吋 直上1440P啦

我衣家都有用 3440 x 1440  34" 21:9  感覺唔差 啱啱好,部電腦又無咁吃力

最好都買啲係IPS  Panel , 咁wide 唔用ips 啲邊位color 會怪怪地

我衣家都有用 3440 x 1440  34" 21:9  感覺唔差 啱啱好,部電腦又無咁吃力

最好都買啲係IPS  Panel , 咁wi ...
hoas 發表於 2020-9-2 19:43

我都建議盡可能有IPS就揀IPS
我自己用VA, 一長時間用就係流眼水

我都建議盡可能有IPS就揀IPS
我自己用VA, 一長時間用就係流眼水
4400 發表於 2020-9-2 19:50

唔係絕對關事,我用過一部 dxll ips, 唔使太長時間都唔舒服

可能dell 個背光問題

唔係絕對關事,我用過一部 dxll ips, 唔使太長時間都唔舒服
Miipp 發表於 2020-9-2 22:18

可能你買左PWM型號

可能你買左PWM型號
KinChungE 發表於 2020-9-4 14:38

一早睇左 review 硬認係 DC 調光

可能你買左PWM型號
KinChungE 發表於 2020-9-4 14:38

我由 u2720q 轉返做 PA243w, 舒服晒

p.s. 兩隻都唔係 pwm.