43 吋4K MON 價錢差咁遠既?

呢部AOC 2499人仔, 43吋4K IPS 面板
https://item.jd.com/100005929274.html

呢部飛利浦 7089人仔, 又係43吋4K IPS 面板
https://item.jd.com/65144225357.html

呢部飛利浦 2649人仔, 43吋4K IPS 面板

...
funlog 發表於 2020-9-15 15:55

第一條link係***,賣7999
第二條link係LG,賣7089

呢部AOC 2499人仔, 43吋4K IPS 面板

funlog 發表於 2020-9-15 15:55

$3000 樓下的43" 多數係4-5 年前的款

via HKEPC Reader for Android

回覆 3# nivlacckw

技術冇改進 五年前款應該唔太差

回覆  nivlacckw

技術冇改進 五年前款應該唔太差
Djtrump 發表於 2020-9-16 02:01

正確,主要有4輸入PBP已經收貨

正確,主要有4輸入PBP已經收貨

nivlacckw 發表於 2020-9-16 02:06

但好多人有處女情意結。 我都想收返一個 舊嘅4k mon 但係好難估價錢

但好多人有處女情意結。 我都想收返一個 舊嘅4k mon 但係好難估價錢
Djtrump 發表於 2020-9-16 02:14

Philips 平果隻其實好好用vesa mount 位正正常常

真係平到好誇張

Philips 平果隻其實好好用versa mount 位正正常常

nivlacckw 發表於 2020-9-16 09:56

就算平 舊機冇vesa mount 或者腳架不能轉動係真的 麻煩令人卻步

就算平 舊機冇vesa mount 或者腳架不能轉動係真的 麻煩令人卻步
Djtrump 發表於 2020-9-16 17:09

bdm4350uc 200x 200 vesa mount 還可以

講真mount 同枱隨時貴過隻mon