接電視出唔到4k60

松下55吋4k電視,4k顯示卡dp1.2x2,dvi-d x1
尋日揾左條dp to hdmi線試吓,點知無得出4k,只有1080,求解?係咪線材問題呢

C兄錯區呀, 你呢D點會有人答你,
呢到已經變咗介紹買"虫虫" 國產電視討論區

tv has 4k input ? tv model please

回覆 2# foxkit

佢無錯丫, 大陸買先「松下」丫嘛,香港既 forum 通常叫 Panasonic 或樂聲    (講下笑)

不過連 model 都無都答? 有啲舊 model 原生得 50hz 應該上唔到 60hz?

回覆  foxkit

佢無錯丫, 大陸買先「松下」丫嘛,香港既 forum 通常叫 Panasonic 或樂聲  

不過 ...
hoktong 發表於 2020-9-26 12:54

C兄,日本唔會有人叫樂聲嘛????

tv has 4k input ? tv model please
raylee 發表於 2020-9-26 12:41

TH-50EX750H+Nvidia Quadro K4000,哈哈,而家先知原來部電視得50吋...ps.玩ps4pro係出到4k60的

回覆 5# idwilson3

Sorry 我只係見樓上講呢度蟲蟲討論區攪下爛 gag

回歸正題, 我睇過 https://www.displayspecifications.com/en/model/9f3e219a

部機係 50hz/60hz, 會唔會港版得 50hz? 有無試過人手係 display card driver 裏面 custom 個 resolution 有無畫面?

回覆  idwilson3

Sorry 我只係見樓上講呢度蟲蟲討論區攪下爛 gag  

回歸正題, 我睇過

部機係 ...
hoktong 發表於 2020-9-26 13:19

Thx c兄,可能唔係呢部電視,我個部出到3d,應該有120hz,我接ps4,出到4K60,電腦試過自定4K解像冇畫面

your dp to hdmi線 support 4k ?

your dp to hdmi線 support 4k ?
raylee 發表於 2020-9-26 15:08

或者係線材問題吧,可能個轉插出唔到4K