其實 LG 出到 48 吋 4K OLED, 係咪即係出到24吋 1080p ?

將塊48吋4k 切開4塊, 拎走喇叭, 賣3000蚊部, 得唔得 ?

識欣賞 OLED 的人少; 會吐嘈燒印的人更多.

普羅認知係 "LED mon" 好平, 做乜貴 ~3 倍買 OLED; 正苦/海奸失責, 比虛假說明用來做宣傳.

mon緊係用LCD
打機睇戲先轉去OLED電視

via HKEPC Reader for Android

asus有部22吋 OLED MON
不過係4K

asus有部22吋 OLED MON
不過係4K

rt2156 發表於 2020-11-9 12:26

22 吋 4k 冇意思
呎吋太細像素太高..

22 吋 4k 冇意思
呎吋太細像素太高..
crackong 發表於 2020-11-9 13:08

有意思
清好多架

有意思
清好多架  

rt2156 發表於 2020-11-9 13:33

個人認為4k 最少要有27吋
細過27吋既4k , 我自問唔係金睛火眼.......

crackong 發表於 2020-11-9 13:40

有d OLED係WRGB排列
所以密度高D有著數?

crackong 發表於 2020-11-9 13:40

用過4k 200% scaling vs 1080p 100% scaling就翻唔到轉頭
根本100% scaling睇中文字就睇唔到D筆劃

用過4k 200% scaling vs 1080p 100% scaling就翻唔到轉頭
根本100% scaling睇中文字就睇唔到D筆劃 ...
KinChungE 發表於 2020-11-9 14:37

想問下 ching 個4k mon 用緊幾吋?