[開箱] 終於買了4K電視 Panasonic TH-55HX800H

1月頭在這裡問了意見 ( https://www.hkepc.com/forum/view ... &extra=page%3D3 )
最終買了呢部
Panashop買$8880, 送部cheap cheap藍光機, HDMI 2.0線

其實想買VA Q80不過要$14000太貴了,始終不買水貨(大行連Q80真身都無放)
Q60, Q70好似又有側白,太容易見到了

結果選了IPS,我去過晒陳列室看
HX800 IPS得來又靚過HX700 VA,因為HX700打側看都暗暗地

用了一星期,的確睇到黑位係差一點,無辨法
不過我只是想看風景片,看些光一點風光明眉的地方好了

HX900比HX800畫質靚少少,貴3000只是差雙倍刷新率,我唔玩PC無用
HX800都好靚了

系統來講Pan真係廢廢地,佢個App store根本不算App store,只有一堆垃圾付費streaming app ( 我重複是垃圾,不是HBO不是Disney )
唯一播到外來影片的只有Plex,用電腦射出去
又無airplay,鏡像只可以android
好在應該有的Netflix Youtube都有,如果無真係唔買

無選LG因為無Dolby Vision,覺得總係蝕章

P.S. 如果有錢一定買OLED

自己裝?tvx清唔清

除非無位,如果唔係無理由仲買55吋咁細

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

自己裝?tvx清唔清
cantona7 發表於 2021-2-6 01:23

師傅上來裝呀

買p 記 唯一優點有5年保

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
cyberyeah 發表於 2021-2-6 01:49

55吋都唔叫細啦…

1月頭在這裡問了意見 (  )
最終買了呢部
Panashop買$8880, 送部cheap cheap藍光機, HDMI 2.0線

其實想買 ...
ray26342 發表於 2021-2-5 23:49

discounted ?

1月頭在這裡問了意見 (  )
最終買了呢部

其實想買 ...
ray26342 發表於 2021-2-5 23:49

用緊P記OLED EZ1000H已燒印

cyberyeah 發表於 2021-2-6 01:49

香港地55"都叫細?

回覆 8# zgmfx12a

有冇相睇下有幾嚴重..