美版85吋X900H 遲來開箱

其實係聖誕節買. 不過一直都唔得閒開箱.嗰時Sony做特價鎂1998 85吋,咁就敗了,用黎取代現有既75吋Samsung Q6FN.  對比我攞嚟睇電影嘅Q8, X900H 我覺得同佢比就大家咁上下,不過比Q6就極大進步,畢竟係直下式背光,係唔同啲.

開箱

勁重,一個人完全抬唔起

準備上牆

4K片

新年快樂,順便測下黑位

觀看距離大概係兩米

最大感覺嘅升級咁係黑位。試咗啲HDR 同local dimming 既demo, 覺得同edge lit LCD 真係冇得比. OLED 我就冇買了,一來消費級最大size 得77吋,二來比X900H 貴一倍。我係客廳用就隨便算數了

其實係聖誕節買. 不過一直都唔得閒開箱.嗰時Sony做特價鎂1998 85吋,咁就敗了,用黎取代現有既75吋Samsung  ...
toweraviation 發表於 2021-2-14 01:49

裝到上天花板會唔會睇得唔自在?
不過個價真超值,港版65"都買唔到, 恭喜.

裝喺壁爐上,好快死

裝得太高啦,最小低返兩尺

回覆 2# jzllee

北美啲屋一般設計都係火爐喺下邊,電視掛上邊,焗住你將個電視向下tilt. 坐梳化有枕頭挨住嘅話就唔特別覺得辛苦.

回覆 3# asian_xl

咁我都有諗過但係發現壁爐上邊嗰條橫樑木似乎係有檔熱嘅作用。電視基本上就算着火爐都冇點受熱。不過條木下面嘅位置就明顯熱好多

好抵,合理價大尺吋享受

85吋

美版邊度造呢?

美版邊度造呢?
kimkim 發表於 2021-2-14 19:31

應該係墨西哥