[開箱] 做了勇士, 買了TCL C725 65寸

用左幾日, 暫時無咩事

$9000有找香港行貨仲有支soundbar及其他綫送, 姓價比超高. 當然, 玩 xbox series x 都仲係有一項會打交差, 因為不支援120Hz.

佢行正版android TV, 可以安裝google play 及在內下載google apps

最攪鬼係我行過 Steam Link , Geforce Now 之類 "雲" 遊戲平台. 都正常運作到.

但用藍芽手制, latency lag 有少少.

不過可以係電視機不插其他野之下, 玩到STEAM內的遊戲, 又真係好發夢幻.

TCL後門仲犀利,一律blacklist

hkpcchk 發表於 2021-11-1 14:24

哦, 我用左smart phone 超過10年, 食左大陸肉, 飲左東江水都起過40年.

我仲會理咩 後門 呢D咩?

誠哥買?
係咪panasonic師傅做埋?

誠哥買?
係咪panasonic師傅做埋?
hehaya 發表於 2021-11-1 15:35

no ar, 蘇寧買

用左幾日, 暫時無咩事

$9000有找香港行貨仲有支soundbar及其他綫送, 姓價比超高. 當然, 玩 xbox series x  ...
askl 發表於 2021-11-1 13:28

我用開Panasonic , 下次想轉吓TCL.
有時間報告吓心得, 參考吓.THX

玻璃國電子產品後門仲犀利,建議一律blacklist,永不錄用。

我用開Panasonic , 下次想轉吓TCL.
有時間報告吓心得, 參考吓.THX
DDIP 發表於 2021-11-1 19:16

兩個層次喎, 我指價錢方面. 我始終覺得, TCL SKYWORTH 小米呢堆, 可以當係一個層次.

如你用開PANA, 咁你心理上未必會想擺部TCL係家日日對住佢, 仲可能要應付朋友家人的問題"點解轉用大陸牌子". 我自己無呢個concern, 所以我用左10幾年SONY轉去TCL都無任何問題.

你咁驚後門睇咩禁片?

我係Sony死硬派都對TCL機有好感, 4k入門機同價Sony得7000G smart TV, 人地TCL Android Qled + Onkyo speaker, 畫質靚過7000G, android介面同Sony android冇乜分別。