有冇esata既3.5"外置盒好介紹?

行左黃金都唔多見, 得1/2隻揀

有冇ching有好介紹ar?

平平地, 唔係拎出街
只係俾notebook+pc共用

LaCie 3.5" 750GB Neil Triple Interface 301314KU
$850.-

原帖由 LEVIN 於 2009-3-24 21:47 發表

行左黃金都唔多見, 得1/2隻揀

有冇ching有好介紹ar?

平平地, 唔係拎出街
只係俾notebook+pc共用

我最近買左隻 acomdata. (501-U2E), $170 細細隻, 有 usb, esata, 但無風扇. 美國牌子. (佢同一隻款可能有幾隻型號, 網度見過有d 無 esata, 有d 又多左 1394).
佢盒入面跟埋 esata cable, (但佢個盒面又寫住唔跟, 真奇怪).

另一隻幾好係 Magic-Pro (US-35M12), 約 $230 佢有埋風扇, 所以係貴d, 我個 fd 買左隻, 幾足料, 又係有 usb 及 esata, 唔錯, 跟d 野都幾齊 (佢跟埋 esata 背板, 好少 HD case 跟埋)
我唔鍾意佢個形. (我鍾意d 四四方方多d ).

如果你隻 sata HD 係 佰幾 GB (佰幾 GB 果d 特別熱, 反而再大d 無咁熱), 可能會幾熱, 有風扇會好d.

I want to buy the Magic-Pro one. Would you mind tell me where can I find it? Thanks!!

原帖由 laputafish 於 2009-3-25 02:44 發表

我最近買左隻 acomdata. (501-U2E), $170 細細隻, 有 usb, esata, 但無風扇. 美國牌子. (佢同一隻款可能有幾隻型號, 網度見過有d 無 esata, 有d 又多左 1394).
佢盒入面跟埋 esata cable, (但佢個盒面又寫住唔跟,  ...

pls PM me the shop name

Why not buy Cooler Master Xcraft 350? Once you try you never buy other brands.

原帖由 tkop 於 2009-3-25 13:33 發表
Why not buy Cooler Master Xcraft 350? Once you try you never buy other brands.

$250果隻?

原帖由 laputafish 於 2009-3-25 02:44 發表

佢盒入面跟埋 esata cable, (但佢個盒面又寫住唔跟,  ...

尼兩隻可以係邊度搵到?

原帖由 LEVIN 於 2009-3-25 13:44 發表

$250果隻?

尼兩隻可以係邊度搵到?

呢兩隻幾間大舖都有, [刀], Comdexxx.
Magic-Pro 果隻最平應該係 $220.

XCraft 我都覺得 ok, 佢散熱設計唔錯,
我有兩隻 XCraft (IDE 版), d 熱可以去晒到殼面, 但個殼熱到辣雞咁 (可能同我果隻兩 HD 太熱有關). 我搵把風扇吹住佢, 散熱就散得好快. 如果佢跟埋把風扇一定好正.
佢另一個好處係完全唔駛鑼絲, 用手就裝到.

岩岩係 comdxxxxx 買左 magic pro 果隻, 貪佢乜鬼都包哂都只不過係 HK220 e.g. eSata panel, eSata cable, usb cable. 今晚返屋企試下先.

裝左隻 500GB SATAII, 抄18G野落去都係用左六, 七分鐘. 正!!
不過我接電腦有少少問題. 我而家當佢係其中一隻 internal hdd 咁接入 sata 頭. 如果接去 esata 頭, 抄野果陣會死機. anyway, 用到就算.