請問 Verbatim DVD+R ??

依家係腦場見到三隻,一隻係MIJ,一隻係MIT,一隻係MIC
MIJ : $110/50
MIT : $89/50
MIC : $79/50

本身就係用開MIJ,請問各位知唔知質素有冇嘀咩分別??

依家係腦場見到三隻,一隻係MIJ,一隻係MIT,一隻係MIC
MIJ : $110/50
MIT : $89/50
MIC : $79/50

本身就 ...
ryan_1026 發表於 2010-5-1 13:57

MIJ? 係邊間可以找到呢?
唔知可否影個碟面給大家參考下呢?
因係腦場只可以見到 MIT, 謝謝

MIJ : 日本太陽誘電Taiyo Yuden製,比That's次級的,碟面有可能會有少許麻點,16x碟測出來成績不及以往般輝煌!但兼容性強;多數能配合到燒機最高速刻錄

MIT : 台灣 中環/精碟 製 在16x碟中表現穩定優秀,測出來成績比MIJ 有過之而無不及 或更好,國內近月傳言台製Verbatim 會停產,未知香港會否受影響

MIC : 禦銘/ 南通 製  未至於會燒死碟,成績一般。

MIJ : 日本太陽誘電Taiyo Yuden製,比That's次級的,碟面有可能會有少許麻點,16x碟測出來成績不及以往般輝 ...
靈機一觸 發表於 2010-5-1 15:08

MIT  咁正既咩?
都係那句,有無相睇呢
我見腦場都只有封面日文字、細字先話自己係MIT,所以都唔知信唔信佢好。

MIJ : 日本太陽誘電Taiyo Yuden製,比That's次級的,碟面有可能會有少許麻點,16x碟測出來成績不及以往般輝 ...

台製Verbatim停產無緊要吧,
買番母公司三菱台制也是一樣

MIJ? 係邊間可以找到呢?
唔知可否影個碟面給大家參考下呢?
因係腦場只可以見到 MIT, 謝謝 ...
dearkaki 發表於 2010-5-1 14:58

龍珠都有架喎,佢寫到明係MIJ

如果係咁遲嘀轉用MIC 算喇,又平嘀

mic 個樣係點?

MIT  咁正既咩?
都係那句,有無相睇呢
我見腦場都只有封面日文字、細字先話自己係MIT,所以都唔 ...
dearkaki 發表於 2010-5-1 17:00

因為差果幾蚊,我買的是選MIT 三菱碟

台製Verbatim停產無緊要吧,
買番母公司三菱台制也是一樣
alax 發表於 2010-5-2 11:38

我都是直接三菱用,只有mij才買 Verbatim(16X太誘碟成績不特出,唔花時間在港找)