買Stardom個d 硬碟盒邊度買好?

係google search到epc有個post係我想買個型號,係黃金地庫買
定係去番dvclub(stardom香港代理)

有得選,最好唔好選,我都用緊。
佢其實都唔錯,但最敗北既係hd一定要加個殼先可以入機,煩!
如果你多幾個hd,你就要係咁脫羅絲、換個殼。

如果想好方便咁放入機讀,都係裸族吧啦,
貴點點,但值得。

黃金地庫同高登樓上都有DV Club.
你睇中咩型號?

如果你多幾 ...
dearkaki 發表於 2010-9-24 00:41

我用法唔同, 我2部Desktop 都有ST1000, 我另外又有i302.
幾隻HD 換來換去都唔係大問題.

黃金地庫同高登樓上都有DV Club.
你睇中咩型號?
mktong 發表於 2010-9-24 00:41

兩個位esata個隻

如果你多幾 ...
dearkaki 發表於 2010-9-24 00:41

我有諗過裸族個d
不過考慮佢外置火牛,我係想用esata,所以其實只係要個位放就得…stardom跟埋esata背版就會方便我
因為我依家係有兩隻hdd,不過個機箱裝唔落,所以想買個外置case去放佢

Stardom好在佢有風扇,內置火牛,跟背版,金屬殼(我用聯力鋁case,夾晒)

岩岩出左去問…舊版唔support 500g以上hdd…新版要$700,多左USB,RAID
比舊得eSATA好d($380)

dvclub 現金/EPS 送多個tray

Stardom d野係好.....最衰貴.......每個HD都要買個tray.....
我一真都好支持佢...用緊i302 & st6600(停產埋)
有拾多2拾個tray....買一個HD就買個tray...
但發覺下去唔係辦法.....走去買左個垃圾 Amagic....5 bay....垃圾到竟直想死同stardom無得俾

無計....而已都要重回stardom

Stardom d野係好.....最衰貴.......每個HD都要買個tray.....
我一真都好支持佢...用緊i302 & st6600(停產埋 ...
hkd 發表於 2010-9-24 14:18

咁個tray唔鎖hdd得唔得架?

岩岩出左去問…舊版唔support 500g以上hdd…新版要$700,多左USB,RAID
比舊得eSATA好d($380)

dvclub 現金/ ...
dennix 發表於 2010-9-24 14:04
一般只有 esata 型號(no chip)唔應有 hard disk size 限制