[求救]隻8g手指變左做2g

隻手指原本8g, 我format佢用來boot機之後, 得返2g, 我發覺原因係因為有6g變左"未配置", 但我無法將佢還原, 我試過用partitionmagic和earse都唔得, win果個又唔得. 隻手指會唔會已經無得救? 我隻手指係imaton atom, 佢係咪永久保養? 但係我又找不到張單, 請各位專家教教小弟要點做.
USB disk problem.jpg

用chipgenius睇下用乜program量產佢

小弟都有隻手指,同你同一個情況.....
不過係4G變2G,我都想知有冇得搞

試左diskpart未?

imaton atom = 5年保
有得搞,但imation比較難搵量產工具

用chipgenius睇下用乜program量產佢
必思 發表於 2010-10-18 10:34

用左. 根據個晶片dl左相關量較件, 但唔識用.

試左diskpart未?
wk-713 發表於 2010-10-18 19:48

上網search過, 係咪即係用dos攪, 我唔識.

imaton atom = 5年保
有得搞,但imation比較難搵量產工具
kmb3av188 發表於 2010-10-18 22:46

不個我搵唔到張單, 就算搵到都要去北角咁遠, 唉! 可唔可以再提供啲方法.

上網search過, 係咪即係用dos攪, 我唔識.
逆襲のAMD 發表於 2010-10-19 23:49

照我睇你隻手指唔係壞, 如果我估得啱的話, 冇壞叫人地點換比你? 只係format問題, 搵朋友幫你format吧.

用左. 根據個晶片dl左相關量較件, 但唔識用.
逆襲のAMD 發表於 2010-10-19 23:48

跟置頂post去做
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1