想買Seagate 2tb sata3~有咩平靚正外置盒好介紹?.?

想買Seagate ST2000DL003 2TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD

有咩平靚正外置盒好介紹?.?
主要耐唔耐backup d4仔~
唔快唔怕,最好support sata3啦~之後會dl好多野要backup~可能會買好多sata3 hhd~

回復 1# 233062306
建議你買個4位Raid外置硬碟盒,包埋eSATA卡一張$1050,慳錢買2位就無卡送,算起來最平4位。
好處獨立四個使用,最大去到2x2T=8T,方便你以後擴充!騎兵步兵大戰任你安排!

最慳錢方法就係買一個位硬碟架,重平過裸族,裝落機箱,跟番底板個SATA,又快又平。

回復  233062306
建議你買個4位Raid外置硬碟盒,包埋eSATA卡一張$1050,慳錢買2位就無卡送,算起來最平4位 ...
power1883 發表於 2011-6-3 11:24

THX~~~
跟番底板個SATA?.?
咁個盒唔係用usb插入電腦ga咩?.?
c兄有冇model介紹?好等小弟搵多d資料了解下~XD

回復 3# 233062306
呢個好多人討論,有幾款自己睇
    http://global.hkepc.com/forum/vi ... &extra=page%3D2
我就用呢個,平時唔開掣,要用按掣開機做backup,唔計HDD$600搞掂。