[開箱測試]ADATA S102 PRO 32GB

今日到了黃金 "A級" 敗了一隻ADATA S102 PRO 32GB ,這隻應該係ADATA USB3.0中,第2高階那一隻,32GB標榜速度是:100MB/s(READ),50MB/s(WRITE)

先來個開箱先,ADATA S511 120G 同 ADATA S102 PRO 32GB 一幅大合照先

再來一堆沙龍照

接著來的是最重要的測試
  先來的是USB 2.0接口的測試

ADATA S102 PRO 32G USB2.0 TEST.jpg

ATTO:       36MB/s(R)    32MB/s(W)
  HD TURE:     34.5MB/s(R)  32MB/s(W)
     CrystalDiskMark:   32MB/s(R)    30MB/s(W)
     吳知係吳係連續測試呢,D速度不斷下降

接著的是USB 3.0接口的測試

ADATA S102 PRO 32G USB3.0 TEST.jpg

ATTO:       92MB/s(R)    49.5MB/s(W)
  HD TURE:     71.5MB/s(R)  51.5MB/s(W)
     CrystalDiskMark:   94MB/s(R)    49MB/s(W)
     來到USB 3.0後,D速度爆升  好過穩,仲快過我隻HDD

與標榜的速度頗接近 ,最吳小心的是買S511時(在中央田),好似係收銀處度掉左一舊水,E+問僅佢地有無人拾到

這面有另一位網友的測試(他的是16G 官方標榜的速度是100 MB/s(R) 25 MB/s(W).而他測試的讀取速度比較接近)
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... ighlight=S102%20PRO

遲D或之後,我會在固態硬碟區開箱測試埋ADATA S511

補充一點,這手指在4K的位置高上HDD非常多倍,一般HDD的4K讀寫為0.XMB/S,而這手指讀取有數MB/S以上,我在以手指開LF2 LOAD入場的時間比我隻HDD都快2-3倍,仲要係用僅學校電腦的USB2.0

不如唔好影

回復  cleverandy
ching 請問買左幾錢... ?
racing 發表於 2012-4-6 04:32

$300大元

不如唔好影
TOMMY6041 發表於 2012-4-6 04:58

D相影得好差嗎?我用手機的500M像素是這樣了吧

又唔貴喎... 唔該Ching
racing 發表於 2012-4-6 18:44

我都係打電話去問有無貨,見平先買,如果N005都係甘的樣我都想買,但見這隻靚D

D相影得好差嗎?我用手機的500M像素是這樣了吧
cleverandy 發表於 2012-4-6 18:44

手機影得甘差

手機影得甘差
TOMMY6041 發表於 2012-4-6 18:55

支持下人啦....會做開箱的人唔多....有圖好過無圖啦,,,

又唔係要睇沙龍相.....做咩咁高要求先....