[隨身碟] 有無巴打試用過 SanDisk Ultra USB Type-C(2合1)呢?

心思思想買嚟用,但以前買過 KINGXXXX 既二合一,話就話 USB 3.0,寫速極慢

呢隻話自己 USB 3.1,唔知快唔快呢?(想買128GB)
唔知有無伏呢?
又或者  二合一   手指,仲有無其他好選擇呢?
謝謝

https://www.sandisk.hk/home/mobi ... al-drive-usb-type-c

呢一隻款

只講讀速唔講寫速的, 快極有限, 伏唔伏就睇你自己的 expectation.

個人估計, 1X - 2X MB/s.  (之前幫同事抄 movie files 去佢隻 sandisk ultra dual drive microUSB 的大約速度)

所以睇下有無巴打手上有,可測試一下囉

網上見人話 WRITE 都 80mb/s,唔係幾信咁快

心思思想買嚟用,但以前買過 KINGXXXX 既二合一,話就話 USB 3.0,寫速極慢

呢隻話自己 USB 3.1,唔知快唔 ...
dearkaki 發表於 2017-7-5 15:45

KINGXXXX 真係好慢, 已black list

網上見人話 WRITE 都 80mb/s,唔係幾信咁快 ...
dearkaki 發表於 2017-7-6 14:20

可能cache先咁快, out of cache唔知又點

網上見人話 WRITE 都 80mb/s,唔係幾信咁快 ...
dearkaki 發表於 2017-7-6 14:20

如果真係有 80MB/s 寫, 以 sandisk 性格應該一定大肆宣傳.

要寫得快,價格就早反映左了。要又平又快,只係自己呃自己的諗法。所以睇官方的賣價,就心裡有數。

要寫得快,價格就早反映左了。要又平又快,只係自己呃自己的諗法。所以睇官方的賣價,就心裡有數。 ...
diy-apprentice 發表於 2017-7-6 23:41

請問有無「2合1」既 type-c 手指、又 write 得快既好推介呢?
謝謝

請問有無「2合1」既 type-c 手指、又 write 得快既好推介呢?
謝謝 ...
dearkaki 發表於 2017-7-7 11:22

呢D最新的型號我就無用過,所以無野可以推介。去製造商的網頁睇吧,佢夠膽寫得出有幾快又收得有番咁上下價錢的,通常都係有唔錯的表現的。 要寫得夠快,切忌貪平!