我都有128 三星,的確都怕佢易壞
不過SD卡係無得選擇地買香港貨,
因為全世界同香港相差唔大 ...
hkmand001 發表於 2018-10-26 19:32

其實諗返起當年Sandisk Ultra 32GB 我都有壞過,
不過係已經用咗一輪響samsung 手機(當時係Sandisk三星死好多人),
而我又懶得搵返張單同盒,就直接掉鬼咗佢算了。

今次唔順氣係比佢屈我人為整壞張卡
我真係一開一插已壞,我點知會唔會係你既貨入包裝已有問題!
最後其實佢都只係響一堆冇包裝既卡抽一張換比我,
我問佢呢d係咩貨,佢話唔關我事...
我事後諗呢d 可能都係問題貨,
不過見佢懶係話仲有保先算數,
其實可能我都係瀨咗伏...

最後覺得間代理好似唔多關心佢自己既商譽咁,
總之問題都係客既問題,佢地一律唔負責。

我都有128 三星,的確都怕佢易壞
不過SD卡係無得選擇地買香港貨,
因為全世界同香港相差唔大 ...
hkmand001 發表於 2018-10-26 19:32

點會無得選擇?

幾個月前癲貓拍張 TF 128g evo+ 平港行平 10%, 唔使受小代理氣

我買張係叫Easy well 保, 都唔知到時仲有冇呢間野

我買張係叫Easy well 保, 都唔知到時仲有冇呢間野
java2 發表於 2018-10-26 23:37

講起 Easy well 有笑話一則,
做電腦周邊代理竟然無提供電腦給員工做測試,
要留低壞件用員工私人電腦做"詳細"檢查,
而壞件在測試下永遠正常.

買淘寶貨冇咁嬲

宜家128G最平見到135

via HKEPC Reader for Android
ken8888 發表於 2018-10-26 21:06

邊度賣$135? 我仲買$一碌7
係咪讀100mb 寫90mb?
可能仲有鋪散舊款...

回覆 12# Miipp

保養問題?

邊度賣$135? 我仲買$一碌7
係咪讀100mb 寫90mb?
可能仲有鋪散舊款...
doctorevil 發表於 2018-10-27 11:28

正刀呀,應該舊貨挂,讀80

good咩~我都有上過去2次~~都無問題~不過係要連包裝果下煩~
2次都即場換貨~~

正刀呀,應該舊貨挂,讀80

ken8888 發表於 2018-10-27 13:29

Sandisk?