[記憶卡] 買張3星128GB micro 卡中咗大伏代理Goodyxxr

成世人大大話話買左20~30張記憶卡,諗住見間野平D,就買啦。
橫惦未試過壞,買時趕時間諗住比左錢就走,
點知老細搶返張卡仲特登指住後面label話有問題,
一定要keep packing label上代理換,冇7日包換,
我當時心諗冇問題啦,一世人未試過壞卡咁黑仔。

點知返去一插SD error, 諗住format 下應該OK,
點知都係唔得仲發熱,拿拿淋入盒第二日打去代理問下
代理條女話香港買野有7日包換架,你問返鋪啦,
於是我又on車車問返鋪,點知比老細話尋日同你講明冇7日架。

於是上網搵代理,點知見到負評一大堆,心諗唔會掛
點知上到去諗住換卡,條叔父一望就話我張卡人為壞,冇得換!
下柵一千字爭辯情況

最後佢地都係換張比我,仲話依然有保,
但我出咁門口已經掉左個盒,
有問題都唔會再上去呢間垃圾代理。

回覆 1# doctorevil

This agent (Goodyxxr) is so ma fan .  My Samsung 128GB's agent is Pro Link, would it be a bit better, I 'really' have no idea.  The lack of official local agent for Samsung SSD/SD products is a problem.

Btw, that Pro Link is so far away (to me)
IMG_4154 crop adj.jpg

攪到我唔係好敢買佢保ge SSD...

邊間鋪冇得7日換?

灣仔188某鋪

邊間鋪冇得7日換?
一男子 發表於 2018-10-26 18:29

灣仔188某鋪
doctorevil 發表於 2018-10-26 18:40

"冇7日包換"
SSP is the same ... Audxxxxx Technology Ltd

我諗呢間所謂代理係對d街鋪既貨有問題都一律唔退,
理得佢本身件貨有冇問題,又或者佢地係入d B-C grade貨,
所以可以平D,當D貨有問題,一定先話人為.....

所以D鋪唯有叫d 客自己上去受

成世人大大話話買左20~30張記憶卡,諗住見間野平D,就買啦。
橫惦未試過壞,買時趕時間諗住比左錢就走,
點 ...
doctorevil 發表於 2018-10-26 17:41

我都話香港屈人為效率全世界第一

我諗呢間所謂代理係對d街鋪既貨有問題都一律唔退,
理得佢本身件貨有冇問題,又或者佢地係入d B-C grade貨 ...
doctorevil 發表於 2018-10-26 19:18

我都有128 三星,的確都怕佢易壞
不過SD卡係無得選擇地買香港貨,
因為全世界同香港相差唔大

宜家128G最平見到135

via HKEPC Reader for Android