[外置硬碟] [ASUS EHD-A1T] 為部MacBook Pro增加空間放野

部MacBook pro得果128GB SSD 真係唔夠用...長期插左隻128GB 細手指做backup,File下下都放屋企雲都係唔太方便。始終出街做野隨時囉到File好重要。心血來潮想買隻外置硬碟,見最平1T $5百幾蚊有交易,但ASUS呢隻 EHD-A1T 雖然$6尾但堅型,有燈。
配落部MacBook pro又幾襯所以就J左。

個盒講埋可以同ASUS D底版做RGB同步,外置硬碟都有燈真係幾型!
WhatsApp Image 2019-03-07 at 9.06.40 AM_nEO_IMG.jpg

當然佢要支援Mac我先買啦~
WhatsApp Image 2019-03-07 at 9.06.41 AM_nEO_IMG.jpg

打開就簡單包裝
WhatsApp Image 2019-03-07 at 9.06.41 AM (1)_nEO_IMG.jpg

跟條USB3.1既線
WhatsApp Image 2019-03-07 at 9.06.42 AM_nEO_IMG.jpg

如果Mac冇裝 software 預設既 NTFS 格式都係寫唔到野,要format一次先。
WhatsApp Image 2019-03-07 at 9.11.51 AM (1)_nEO_IMG.jpg

速度應該可以啦~舊MacBook Pro 可能跑唔盡T_T
WhatsApp Image 2019-03-07 at 9.11.51 AM (2)_nEO_IMG.jpg

屋企用ASUS底版既電腦,雖然塊版冇燈,但吉落去再裝埋AURA software,又真係轉到燈仲有花款選擇。
ASUS HDD_nEO_IMG.jpg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 9.06.42 AM (1)_nEO_IMG.jpg

仲有NTI Backup Now EZ備份軟件送埋@@ 不過我就用唔著....

整體而言ASUS EHD-A1T有燈真係一大賣點@@~雖然貴D但值既! (變左打手 如果可以有1T既 SSD版就爽啦)

買個軍規防跌款好過啦

🙊

燈燈燈櫈~!

閃閃吓又真係幾型幾好睇,d女睇到畀你溝哂