[隨身碟] E加用SSD+盒仔會唔會抵用過usb手指?

E加SSD咁多
用平價SSD+盒仔 速度都快過用usb手指
但係價錢差唔多 是否好替代方案

E加SSD咁多
但係價錢差唔多 是否好替代方案 ...
kit228 發表於 2019-3-17 13:11

SSD+盒仔平過,快過USB手指

E加SSD咁多
但係價錢差唔多 是否好替代方案 ...
kit228 發表於 2019-3-17 13:11

淨係駁電腦係

淨係駁電腦係
kofz 發表於 2019-3-17 13:44

如果駁埋手機呢 2.5盒應該唔難推?

如果駁埋手機呢 2.5盒應該唔難推?
kit228 發表於 2019-3-17 16:41

就係唔夠電

就算比你免强認到

一讀寫 file就唔穩定

又或者食電太多

導致死機

所以 u盤仲有市場

依加有冇Type-c 既盒仔  係行TB3 ,  如果只係普通port就行番USB Gen2???
想搵隻咁既盒仔

依加有冇Type-c 既盒仔  係行TB3 ,  如果只係普通port就行番USB Gen2???
想搵隻咁既盒仔 ...
happychanbb 發表於 2019-3-18 18:34

有

逃佬有賣

成千蚊

不過只認到tb3

唔向下兼容 usb 3.1

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

ching 們我個 nvme都淘左個外置, 但唔知點解插左無彈黎....

https://detail.tmall.com/item.ht ... amp;_u=h1kc6ndtf0c9

逃佬有賣
成千蚊
不過只認到tb3
唔向下兼容 usb 3.1

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3 ...
kofz 發表於 2019-3-18 20:32

唔向下兼容吸引力大減

回覆 9# nulry

全新M.2?   有冇去電腦管理-->磁碟管理到格式化
再唔係旺旺問店主