[隨身碟] USB防寫保護消不掉?

新買的vertabim usb用了2日,出現要求格式化,但有防寫保護
試過網上2種方法
1.用attributes disk clear readonly,顯示成功清除,但格式化仍然說有防寫保護。

2.用網上注刪表改數值數據0,都不能格式化

想問下,ching們有沒有其他方法可以解決?

通常壞左會轉入唯讀模式,所以唔駛試,拎去代理。
不過容量細的我會直買個支,去代理又無左半日,好似唔多值。

通常壞左會轉入唯讀模式,所以唔駛試,拎去代理。
不過容量細的我會直買個支,去代理又無左半日,好似唔多 ...
hoho1986 發表於 2021-2-4 14:06

32G,代理叫我去換新,但來回車錢都要差不多可以買新,又要浪費半日,直接買新仲好。

32G,代理叫我去換新,但來回車錢都要差不多可以買新,又要浪費半日,直接買新仲好。 ...
那天的承諾 發表於 2021-2-11 10:43

去買都浪費半日, 上網訂啦  

去買都浪費半日, 上網訂啦
Kin_2012 發表於 2021-2-11 12:15

上網訂隨時運費貴過手指

2日就返舖頭RMA啦

上網訂隨時運費貴過手指
KinChungE 發表於 2021-2-11 13:10

淘開野順手, 運費基本上可忽略, 就算得一件私集首運都係 10蚊樓下

買咩手指 10蚊樓下 ?

淘開野順手, 運費基本上可忽略, 就算得一件私集首運都係 10蚊樓下

買咩手指 10蚊樓下 ? ...
Kin_2012 發表於 2021-2-11 18:24

都要出去攞
要送埋上門既話, 平極都30

都要出去攞
要送埋上門既話, 平極都30
KinChungE 發表於 2021-2-11 18:28

行落樓下自提點, 同坐車去代理來回差好遠吧...

我又係買呢隻手指64GB既,前年買都有20MB write,今年買既得番10MB,樓主仲要買兩日壞,D野真係一年差過一年。