有咩netbook 3500以下?!

性能較好...display card mb數高
cpu較好

原帖由 leehk2517 於 2008-12-16 19:42 發表
cpu較好

基本上3500以下
主流果幾部都係用同一粒cpu (intel atom)
而全部都係用onboard display.
如果你想打好少少的3d game
都係用3500 砌部desktop la

就係唔想砌部desktop,,,
intel atom??係咪2核...
onboard display大約有幾多?!

原帖由 leehk2517 於 2008-12-16 19:42 發表
cpu較好

要"性能較好...display card mb數高 cpu較好",我好肯定地答:無
大部份netbook都是Atom N270+945GM,小部份是VIA C7+VIA chipset,和EeePC獨家的Celeron M+915GM
Asus N10J會有獨立Display,但價錢5K以上,而且它是不是netbook還在爭議

Atom N270只係單核??
快唔過p4??

原帖由 leehk2517 於 2008-12-16 19:58 發表
Atom N270只係單核??
快唔過p4??

快過p4都唔夠你需求
想打機都係比多錢啦

快過p4就得架喇xD
因為我部desktop係p4 + 32mb display + 512ram...
勁過呢部,,,或差唔到就ok架喇

原帖由 leehk2517 於 2008-12-16 20:02 發表
快過p4就得架喇xD
因為我部desktop係p4 + 32mb display + 512ram...
勁過呢部,,,或差唔到就ok架喇

睇用途
atom唔sure快過p4 or 同等p4效能

回覆 9# 的帖子

咁上網既話...邊樣快d