高登不實事件

首先答謝幫手解決我既問題既用家....

事情係咁:
o係yahxx拍賣網見到有個post話賣nc10同free upgrade to 2g ram,之後留言詢問...Question: 是否全新未拆盒,有冇店鋪,有冇保養等等..Ans: Yes,全新未拆盒,7 日有玩包換..有鋪頭地址深水埗高登,留埋電話俾我..第日出去就買,我問有冇貨..sales話有..當時開心都爆..問價黑色幾多錢3990..咁白色呢...4180..(點解同網上所講唔一樣)..冇所為啦!!我又頭到尾唸住要黑色鋼琴黑型好多...ok冇問題..sales拎機..當時o係我面前全新用cuter開左部機個盒(o係個盒白色samsung既label..心唸應該全新冇走雞啦...check下部有冇死點,冇wor好好彩..都幾夜去買..所以乍乍林林放低d錢走人...好啦返到屋企..玩新機開頭都冇咩留意..因為部送俾女朋友..自己o係屋企打自己部電腦..過左一陣我女朋友話點解會dd聲..我以為係harddisk d 聲啦..試多陣部機唔似wor..上網問下人有冇咁既情況再加以試下部機..肯定係cpu風扇出左問題.....o個一刻心唸真係黑仔..為有拎去換機.....

第二日:
拎去換機..開頭有個女sales都幾ok..都話肯換..點知嚟左個人話部機正常冇問題,冇依d情況出現..唔換得冇貨,你去samsung cs check下啦...過程己經唔係好好...咁串就去samsung cs

第三日今日走去samsung cs...(今次唔俾10個good都唔得)
拎完輪後既ticket..還掂有時間睇下部nc10玩左陣..人地部機一d聲都冇,我心唸間鋪學咩人賣notebook做左咁耐咩問題都唔知.點sale d 客買機呀!!!間鋪衰在又有demon機..有問題同冇問題既機都分唔到,食屎啦..好啦..等左一陣去到個cs櫃位..將我既倩況話俾個服務員,連埋買機張單俾佢,佢睇左陣.個服務員就幫我打去間鋪同佢地講返依個情況同埋應該換部機,點知個sales同個服務員講你地check下先得唔得,講埋一d唔負責任既野..個服務員就話個center係幫人check d機有冇人為既問題.如果要check就需要拆機檢查,然後個服務話如果拆機你地會唔會幫返個客一換一..個sales又唔知同個服務員講咩..個服務員叫佢冷靜你答唔到我既問題係唔係拆完機都會換俾個客...過左陣個sales話係..ok收線..個cs都幾好拎左部機入去俾師父check過左4至5個字到..有結果..cpu fan有問題...個服務員叫我去換返部..拎埋張紙維修單據同結果.....坐車去高登見到條友擺埋部機o係佢面前..條友無聲出..我心唸尋日唔係好叻既咩..點解冇聲出...我都忍下先因為要換機..唔出聲..好啦..換部機俾我...最精彩係依一刻..佢拎左部機打開佢係拎住個cutter o係底部開cut開左張膠紙,我頂佢個肺,條友都唔知係唔係之前俾部舊機我..因為我睇返我個舊盒個底部係cut過..我買機o個時就扮哂野開左頂個samsung label...&!&%^xyz....唔講粗口都唔得...過程個sales成隻死狗咩都唔出聲...我繼續試機..完全唔同第一次開機既時間...耐左好d..原來咁多野要set...又再次@#$@%$#xyz今次我check左成半個鐘咁制...o係依30分鐘好多人都問nc10同仲有幾個睇我地試機仲買左..o個刻幾想話俾個客:你嚟左黑店....始終o係人地環頭..都係唔好出聲..打左幾個眼色俾其他d客..可惜佢地gap唔到..冇法..睇住佢俾錢進入陷阱..希望佢地好彩部機冇事啦...check好試埋部機終於冇事..走人..最後講聲正黑店走人...

字打得太多..但都希望d人睇到..間鋪既所作所為...緊記check機要小心..頂同底都有貼紙..少一張都唔好買!!!!緊記..緊記... 小心小心

可能係個別為左賣得出先咁賤

邊間呢?

原帖由 二三些 於 2008-12-20 00:17 發表
邊間呢?

高登7x鋪 名係 proxxxx(xxxcomm)..砌下就知咩名...

原來係呢間

原帖由 天仔2003 於 2008-12-20 00:16 發表
可能係個別為左賣得出先咁賤

咁就死la, 間鋪咁做係唔應該嫁, 仲搞到我連續出o在去3日

而家除左parts,我真係好少會落場買野

聽又好,自己遇到又好,太多鑊氣

原帖由 雪之守護者 於 2008-12-20 00:20 發表

高登7x鋪 名係 proxxxx(xxxcomm)..砌下就知咩名...

Thanks share......

原帖由 路人@新手 於 2008-12-20 00:23 發表
原來係呢間

yahoo條link仲o係到...free upgrade 2g ram

嘩... 呢間野真係衰