真係好難選擇
大mon+多ram+單春+win7 HP vs 細mon+小ram+雙春+win 7 starter
真係唔職選擇wo~
所以我提議s205,佢除左ram有兩部的大部分優點!(但我覺得2GB都好夠mini-pc用)

最好都找E350的機子.
S205 不錯選擇.

回復 6# 水晶石

其實就算 C-50 是 DUAL CORE
  Athlon II Neo k125 在大部分TASK (不論是SINGLE THREAD OR 2 THREAD) 快過 C-50

最好都找E350的機子.
S205 不錯選擇.
marco仔 發表於 2011-5-7 22:17

我都想買S205,不過要成3XXX,超出預算

回復  水晶石

其實就算 C-50 是 DUAL CORE
  Athlon II Neo k125 在大部分TASK (不論是SINGLE THREAD O ...
chenght 發表於 2011-5-7 22:20

即係師兄認為721會比522值得買嗎

回復 15# 水晶石

以性能來說是的

但522 電池較長命和較輕

我都想買S205,不過要成3XXX,超出預算
水晶石 發表於 2011-5-7 22:20

去找台二手S205就會去到3k樓下了.
選E350的機子還是較好的.

無論效能和 省電能力都較好. 張內置顯卡還好一些呢.
ATI Radeon™ HD4225 <--這張有同無都一樣 -,- 好過intel芯少少.
而E350上到6系列入們級顯卡.

去找台二手S205就會去到3k樓下了.
選E350的機子還是較好的.

無論效能和 省電能力都較好. 張內置顯卡還好 ...
marco仔 發表於 2011-5-7 22:28

新款機都吾係咁容易搵到有2手,就算有都未必夠人爭