想買netbook~~睇中左3部唔知邊部好>.<

主要for 旅行上網用~

Lenovo S100
Acer D270
Samsung NC110

另外想問下仲有冇地方仲會有Acer D260? 因為貪佢有紫色>.<

Thanks~~~~~~

who not consider S205

回復 2# victor1144

Thanks for reply~^^
其實因為淨係for 去旅行上下網, 所以唔想買咁貴, 大約2500以下~

其實S100見大家話mon反光已經唔會買, 宜家諗緊D270或NC110

Lenovo好似話唔係太好!

我用開Lenovo S100,一般玩舊一D既游戲同文書上網係夠哂!
都係個句睇餒食飯啦! ...
ahwah133 發表於 2012-4-8 20:40

反光問題可以接受嗎??

Lenovo好似話唔係太好!
iq2257 發表於 2012-4-10 23:16

你又係諗住買netbook???
我考慮左成個月都未買~>.<

主要for 旅行上網用~

Lenovo S100
Acer D270
Samsung NC110

另外想 ...
linus225 發表於 2012-4-1 23:06

星期一同我細佬出咗部d270
$2498, 但免費up上2G RAM (因為佢同時買隻19" viewsonic芒, 我出口術叫店家減價, 佢就話up上2G)
6cell都好輕身. 操作算ok (當然都要tune吓)
裝咗office 2010, visio2010, firefox等, 反應都算快.
睇少時/wonder girl的1080  (3星demo片), 都要幾十巴仙cpu usage.
starter個樣好齋, 我enable返aero, 加返靚靚wallpaper, 個desktop即時靚返哂

好似冇紫色, 得白, 黑, 藍, 紅四色咋喎.

星期一同我細佬出咗部d270
$2498, 但免費up上2G RAM (因為佢同時買隻19" viewsonic芒, 我出口術叫店家減 ...
redhothits 發表於 2012-4-11 00:03

Thanks for sharing~~^^
我諗我真係要去到買o個時先決定到~
不過應該都係Acer D270 or Samsung NC110 二擇一

Thanks for sharing~~^^
我諗我真係要去到買o個時先決定到~
不過應該都係Acer D270 or Samsung NC110 二 ...
linus225 發表於 2012-4-11 00:57

nc110好似要2998, 貴唔少, spec一樣, n2600 cpu, 1G RAM

三星唔係唔好
不過部機有問題既話
佢地CS個邊真係好