[操作疑難] 新手問題...關於netbook 裝windows 7

小弟想問netbook, 但o岩o岩先知windows starter好似好多限制~
想問我自己有隻windows 7 home premium, 屋企電腦已經用左個code, netbok係咪都可以用番個code 裝windows 7 架呢??
如果想買Acer D270或 Samsung NC110係咪加ram就可以用premium版windows?

有冇人黎,我都想知!

小弟想問netbook, 但o岩o岩先知windows starter好似好多限制~
想問我自己有隻windows 7 home premium, 屋企 ...
linus225 發表於 2012-4-9 11:54

好似唔得喎.
唔加ram都可以, 但會好慢吓羅.
starter都係咁用, 我都唔覺有乜問題.
aero之類可以用program enable返.

理論上一條key只可以裝一部機.
netbook如無必要就不要裝win7了, 會好慢.

好似唔得喎.
唔加ram都可以, 但會好慢吓羅.
starter都係咁用, 我都唔覺有乜問題.
aero之類可以用pr ...
redhothits 發表於 2012-4-11 14:24

理論上一條key只可以裝一部機.
netbook如無必要就不要裝win7了, 會好慢.
happy_gemini 發表於 2012-4-11 15:16

Thanks~咁我都試下用Starter先~

Thanks~咁我都試下用Starter先~
linus225 發表於 2012-4-11 16:13

其實, 我覺得與其用starter, 不如用xp, 很多功能被限制了.

回復 1# linus225

我部機系D270 ,我系淘寶買左個正版 Anytime Upgrade key up去 professional版,發現比起用starter 慢左少少......有D後悔浪費左D無衛既金錢

其實, 我覺得與其用starter, 不如用xp, 很多功能被限制了.
happy_gemini 發表於 2012-4-11 18:12

回復  linus225

我部機系D270 ,我系淘寶買左個正版 Anytime Upgrade key up去 professional版,發 ...
backkom 發表於 2012-4-18 00:00

Thanks~
o岩o岩買左netbook lu~~
用緊starter, 暫時都ok~~
我諗買netbook都唔會用太多功能o既~~