亞視三條新數碼頻道啟播前討論 (時間表出了!!! #1帖有連結連到相關的帖)

News from 881903.com

亞視下月起減三條數碼頻道
23.03.2009 16:05
亞洲電視,發展及對外事務高級副總裁鄺凱迎說,亞視由下月四日起,將現有六條數碼廣播頻道,減為三條廿四小時播放的數碼廣播頻道。他強調,並非涉及經營困難,而是在目前經濟大環境下,重新評估服務,強調只是將現有的頻道的廣播時間集中,他又說,亞視並無裁員計劃,短期內反而需要增聘人手,又強調亞視人事變動已告一段落。

個人認為會留低的台包括: 新聞台, 高清頻道 (或動感魅力文化合一台) 及CCTV4 (呢個簽了約不可以cut)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
時間表出了!!!
時間表討論: http://www.hkepc.com/forum/viewt ... age=150#pid18795712
時間表截圖: http://www.hkepc.com/forum/viewt ... age=151#pid18795759

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1/4啟播後, 請到以下討論區繼續討論:
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... age=177#pid18808813

原帖由 sunny1987 於 2009-3-23 16:23 發表
News from 881903.com

亞視下月起減三條數碼頻道
23.03.2009 16:05
亞洲電視,發展及對外事務高級副總裁鄺凱迎說,亞視由下月四日起,將現有六條數碼廣播頻道,減為三條廿四小時播放的數碼廣播頻道。他強 ...

最好就..
aTV NEWS+HD+(aTV4+5+6)
唔好要CCTV4最好...

del

del

原帖由 isar 於 2009-3-23 16:27 發表

本港台同國際台已經fix死
加埋新聞台呢個王牌...已經full晒.....

開住aTV2 NEWS 睇下最後係cut/合邊幾個...
6:00 應該會有詳細ge消息...
趁未cut台快d 錄低aTV3,4,5,9 ge台徽片先... 唔係遲下無得睇..

原帖由 isar 於 2009-3-23 16:25 發表

11,12,16留硬既
其他唔通cut晒?

新六台 Cut 三個
多數只留 12,17,19

原帖由 isar 於 2009-3-23 16:27 發表

本港台同國際台已經fix死
加埋新聞台呢個王牌...已經full晒.....

文中所講既六條數碼廣播頻道應該唔計本港同World
高清頻道就留硬 政府規定要有高清節目嘛
姐係剩返一條就一定係 13+14+15

間接變成 J2 同合體台對打

老實講我認為 CCTV 留黎無用
我地手上無 CCTV 同 aTV 份約
所以唔知可唔可以隨時 cut 直播
但係股東咁多紅人 我諗 Cut 左 CCTV 都唔會追究

原帖由 HT8280 於 2009-3-23 16:29 發表

新六台 Cut 三個
多數只留 12,17,19

get錯左
唔怪得會數錯
不過HIS,HER,PLUS應該如無意外
有剩bitrate唔知會唔會租比其他電視公司呢

原帖由 Puff 於 2009-3-23 16:29 發表

有都無用啦...都唔夠節目比佢24x7高清channel.....

原帖由 Puff 於 2009-3-23 16:29 發表

間接變成 J2 同合體台對打 ...

J2好得幾多ar
跟住收費電視同翡翠台之後黎播
勁倒米既頻道...