無 綫 新 聞 改 左 口 號 ?!

已由無線新聞 事事關心改為"無線新聞 事事旦旦"
昇爺咁多位唔揀..係要揀個咁GE位黎報= =

原帖由 kookinwa20 於 2009-6-5 11:02 發表

無線比人串
係我都識走個會入鏡個位
仲有係直播 冇可能轉位

原帖由 lmk292000 於 2009-6-5 11:09 發表

無線比人串
係我都識走個會入鏡個位
仲有係直播 冇可能轉位

真係笑死我..

原帖由 kookinwa20 於 2009-6-5 11:02 發表

之前還有大特寫
http://www.youtube.com/watch?v=p_4D6VqTna0

http://hk.news.yahoo.com/article/090604/4/cj88.html
其後,上載到無綫網站TVB.com的新聞片,已刪除了上述高舉批評無線新聞標語的片段。

個紙牌有腳o架嗎

You can see the 紙牌 was being held by a hand so yes, it has legs.

TVB如果叫是是旦旦, 咁收費台係咪自我閹割?

我睇cable網站冇預告直播六四晚會, 於是我想錄播now直播台, 點知晚上只係重播梁展文聆訊, 而後來知道cable直播台當時就重播乜野鐵路委員會會議, 真係離譜!

反而你地口中個間CCTVB, 仍肯細格直播六四晚會, 究竟誰有問題?

有線直播新聞台台長, 就係最近出六四書既陳潤芝, 真係唔明佢點解咁做

原帖由 jactkwn 於 2009-6-5 12:09 發表
TVB如果叫是是旦旦, 咁收費台係咪自我閹割?

我睇cable網站冇預告直播六四晚會, 於是我想錄播now直播台, 點知晚上只係重播梁展文聆訊, 而後來知道cable直播台當時就重播乜野鐵路委員會會議, 真係離譜!

反而你地口中個間CCTVB, 仍肯細格直播六四晚會, 究竟誰有問題?

有線直播新聞台台長, 就係最近出六四書既陳潤芝, 真係唔明佢點解咁做

出書係自己野,老細唔介意就ok,返工要睇老細頭,係兩回事

香港傳媒自我閹割, 非今日之事, 無線亦無例外, 六四廿週年, 有報導又如何, 所謂高高舉起, 輕輕放下...

單眼老做盲眼人皇帝.......so what!?

原帖由 Wai 於 2009-6-5 12:38 發表

出書係自己野,老細唔介意就ok,返工要睇老細頭,係兩回事

出書可以搵錢, 打工都係搵錢, 幾好呀...香港仔本色, 意料中事...