關於台徽位置一問

請問大家有冇見過電視頻道的台徽放起中間呢?
注意:台徽旁的白字唔屬於個台徽的

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有,以前(1999-2003)既BBC各頻道就係放中間

TDM甘做我覺得冇問題啊,覆蓋左RTP個logo姐,點都好睇過覆蓋D字

澳廣視

無綫通常做法:
1) 喺啲白字上方
2) 如果啲白字係無關疼癢,可以隨便遮住嘅話,就馬賽克,然後正常出 Logo

RTHK 某啲節目會放 Logo 喺畫面左下/右下。

澳廣視終於肯去改葡文台Logo果個字型......之前果個醜到爆.......

樓上,其實如果澳門的觀眾有留意的話,葡文台自製節目的質量比澳門電視台(指中文台)好得多......

尋晚場波原來RTPi有 Live
其實葡文台有邊段時間係播 RTPi ?

p.s. 印象中RTPi 間唔中有直播葡超....

回覆 6# 的帖子

只係有興趣知,佢幾時可以應用麗音,,
E+播足球係左聲道廣東話,右聲道係葡文..
點睇呀?!

原帖由 cnwe 於 2009-6-11 20:08 發表
有,以前(1999-2003)既BBC各頻道就係放中間

有冇圖睇睇?個LOGO放起中間我覺得對電視台黎講好唔方便..

原帖由 kookinwa20 於 2009-6-12 08:54 發表

只不過想見識下姐..唔洗咁GE語氣..

我都係講事實,無其他意圖

原帖由 kookinwa20 於 2009-6-12 01:44 發表

有冇圖睇睇?個LOGO放起中間我覺得對電視台黎講好唔方便..

依家睇電視係睇台徽咩
而且佔既空間,以整個電視畫面黎講,真係好少.....