《機場特警》來到咗第二集,
首菊梓喬唱嘅片尾曲重未出現。
同埋幕後工作人員唔知係呢齣劇定係以後所有劇集都唔會再出現。

《機場特警》來到咗第二集,
首菊梓喬唱嘅片尾曲重未出現。
同埋幕後工作人員唔知係呢齣劇定係以後所有劇集 ...
Tonynck 發表於 2020-3-31 21:34

喺內地網站同步播嘅都唔會有幕後 credit。

喺內地網站同步播嘅都唔會有幕後 credit。
iREC 發表於 2020-3-31 22:08

問一下大陸有無對劇集嘅片頭片尾credit作出任何規定?
同埋你所講大陸同步播放嘅係唔係都唔會寫編劇同埋編導?

問一下大陸有無對劇集嘅片頭片尾credit作出任何規定?
同埋你所講大陸同步播放嘅係唔係都唔會寫編劇同埋 ...
Tonynck 發表於 2020-3-31 22:21

前者唔知,但後者係自法證先鋒 IV 開始嘅新安排。

前者唔知,但後者係自法證先鋒 IV 開始嘅新安排。
iREC 發表於 2020-3-31 23:11

友台歎息橋係照出

友台歎息橋係照出
tvlhd 發表於 2020-3-31 23:28

我想問一下嘆息橋嘅香港同埋大陸嘅片頭片尾credit有無唔同?(除咗正體字同埋殘體字嘅分別之外)

法證4第26集跨平台收視tvb話有40點

via HKEPC Reader for Android

機場特警星期一播都有31,真係有堆玻璃碎

大台原來都難抵制

不過市道差,30點收視唔會多好多廣告
但可以有藉口唔減價

近幾個月翡翠台及 J2 在原定啟播時間後仍要插播短片或音樂錄影帶,結果有關節目延遲了5分鐘才開始播放,例如:《午間新聞》之後,平日下午3時45分、星期六下午5時55分(《麵包超人》於5時56分或57分才播完,但是之後仍要插播音樂錄影帶)。

ending唔出credit,驚班staff俾人起底?