大台真的有病了,竟然會在翡翠台的黃金時段插播音樂錄影帶,原來是在《全民開講》內播放。

另外大台播完《愛回家之開心速遞》就播放充滿殺人及血腥情節的《法證先鋒 IV》,上一套《黃金有罪》也是充斥殺人情節,反而 ViuTV 同一時段是播放不會有充滿殺人及血腥情節的韓劇,而香港開電視則播放《30分鐘大放餸》,可惜這樣不當的安排至少要忍受1.5個月。

大台真的有病了,竟然會在翡翠台的黃金時段插播音樂錄影帶,印象中只在1990年代初期試過... ...
hkaiw 發表於 2020-2-16 22:55

收咗中央台幾多 $

昨晚天氣報告早於晚上11時48分便播完感到很奇怪,平時差不多於11時50分才開始播放。 ...
hkaiw 發表於 2020-2-16 11:48

平日一般係 23:38 – 23:41,周末係 23:48 – 23:50
尋日係早咗兩分鐘播,但時長係無變,反正而家廣告都咁少,就 cut 啲 promo

收咗中央台幾多 $
iREC 發表於 2020-2-16 23:02

看錯了,原來是包含在《全民開講》內。

看錯了,原來是包含在《全民開講》內。
hkaiw 發表於 2020-2-16 23:10

播一個中央台 MV 無論以咩形式播都係唔尋常,即係好似澳廣視去年播嗰個中央台新版七子之歌咁

回覆 14482# hkaiw

其實可唔可以調到深夜時段首播,(再次?)開創深夜時段成人節目先例?
不過黃金時段尺度係點先?

回覆  hkaiw

其實可唔可以調到深夜時段首播,(再次?)開創深夜時段成人節目先例?
不過黃金時段尺度係 ...
Tonynck 發表於 2020-2-16 23:32

其實應該與《慶餘年》對調。

播一個中央台 MV 無論以咩形式播都係唔尋常,即係好似澳廣視去年播嗰個中央台新版七子之歌咁  ...
iREC 發表於 2020-2-16 23:14

上次喺區選前叫班偽人拍片 想幫親中派拉票
喺81台一晚播N次 結果輸到仆直
有咁強大嘅宣傳力量都仲要玩多次
有多餘錢就去撲多啲口罩上武漢啦 笑死

回覆 14487# hkaiw

大陸劇就唔好喺黃金時段播啦!
宜家無綫真係唔識自己拍古裝劇乜?
聽完你一番,
我又有一種新嘅節目編排建議:
20:30古裝劇
21:30九點半新聞報道
22:00時裝劇
23:00-00:00晚間新聞

學是學非本來播,跟住話唔播,而家又播番
玩泥沙呀?
inewsreport 發表於 2020-2-16 20:45

根本亂晒龍,連一屋後生仔都是講抗疫,6 號講錯沙士源自香港,攪到比人狂插。
昨晚看完愛回家,看了陣學是,都轉台看viu 算。
法証4 本來上年做,因"安心"事件重拍。可是撞正事件,加上這半年無可疑自殺事件。就像平行時空。

收咗中央台幾多 $

平日一般係 23:38 – 23:41,周末係 23:48 – 23:50
尋日係早咗兩分鐘播, ...
iREC 發表於 2020-2-16 23:02

不但止,連英文台都播埋...