做扒英文叫standupper
取自最後一個音per
Jamie06 發表於 2011-4-18 21:25

原來係咁
咁應該讀"豬扒"的"扒"定係"扒手"的"扒"?

原來係咁
咁應該讀"豬扒"的"扒"定係"扒手"的"扒"?
CMZ 發表於 2011-4-20 20:55

standupper or stand-upper

Definition (from MSN Encarta):
news report with standing reporter: a news report at the scene of an event with the television camera focused on a standing reporter ( slang )

讀法: from Meriam-Webster
Stand-upper

片源應該係bbc吧?
pakchi70 發表於 2011-4-16 14:26

不是BBC便是獨立、天空吧。

另外原來明珠台早於下午3時正便開始直播:
http://www.lucier.tv/tvb.php?l=p&y=2011&m=04&d=29

...
hkaiw 發表於 2011-4-21 10:55

唔知會由邊個部門負責? 新聞部?
如果唔係新聞部咁搵幾個報... 都幾令人期待

...
hkaiw 發表於 2011-4-21 10:55 AM

轉播BBC
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

轉播BBC
VCRBase 發表於 2011-4-23 02:16

"Will break for News at Seventy-Thirty"?!!!

婚後首次出鏡
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

婚後首次出鏡
??? 發表於 2011-4-24 17:13

啱啱睇完天氣, 唔知係咪太耐冇聽佢把聲
好似有小小唔同左

星期日新聞台/財經透視 講樓盤環節"一區一盤"...

比以前好左

自從tony sabine黎左就唔見左kenneth fung
Jamie06 發表於 2011-4-20 16:56

今晚 Priscilla有交俾佢報導, 不過冇出鏡