mona lam 竟然喺jade出鏡... 咁睇怕好快所有pearl 講得廣東話既記者都會被徵用做雙語記者
(得番Priscilla Ng, Kenneth Fung, Evelina Leung未出過鏡) 我諗Jenny Lam同Jameson Wong咁高級唔會掛
似乎係無記喺最低工資下, 要減少開支

昨晚六點半新聞前唔知做咩控制得咁差,
播出前那段台徽片, 竟然唔夠時間播, 連最後台徽都未出就斷了彈左去六點半新聞,
唔知有無其他版友都睇到呢?

mona lam 竟然喺jade出鏡... 咁睇怕好快所有pearl 講得廣東話既記者都會被徵用做雙語記者
(得番Priscilla N ...
Jamie06 發表於 2011-5-29 11:16

正想 post 兩張圖添, 我諗佢去台灣呢次係特殊情況
Jenny Lam 好耐之前肯定試過的, 好似係有次獨家去禮賓府訪問董特首

原來 Mona Lam 唔只係雙語, 應該係兩文三語, 連普通話都講埋

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Jenny Lam 好耐之前肯定試過的, 好似係有次獨家去禮賓 ...
CMZ 發表於 2011-5-29 01:17 PM

07年中到倫敦訪問彭定康

原來 Mona Lam 唔只係雙語, 應該係兩文三語, 連普通話都講埋
CMZ 發表於 2011-5-29 06:18 PM

好少見兩文三語一人包辦....

07年中到倫敦訪問彭定康
VCRBase 發表於 2011-5-29 18:18

咁應該係我記錯, 原來係訪問彭督先啱

CMZ 發表於 2011-5-29 01:17 PM

原來台灣係做專題

可能TVB 個駐台灣記者呢幾日TVBS新聞太忙(因為呢D 平時由駐台灣記者做開)

原來台灣係做專題

可能TVB 個駐台灣記者呢幾日TVBS新聞太忙(因為呢D 平時由駐台灣記者做開) ...
rickycheng78 發表於 2011-5-29 18:53

塑化劑事件每日都有新發展,TVBS 的人怎麽會有時間做專題?

剛剛發生的,下方資訊列消失了: