瓊瑤劇都有3套
k75052 發表於 2020-3-26 10:29

宣傳片寫還有d大陸劇4月先上架
可能橫店d人上網盜看韓劇多都廢事買
大陸劇都上網有 但係集數多而且中老年人消費能力高d吾介意比多小小錢

宣傳片寫還有d大陸劇4月先上架
可能橫店d人上網盜看韓劇多都廢事買
大陸劇都上網有 但係集數多而且中老年 ...
131313 發表於 2020-3-27 17:04

韓劇唔係黃Viu同netflix  la嗮咩,佢由一開始就主打經典重溫

劇more mall
原來有四套大台播過既都有配音版
但唔係一次過上唒所有集數

唔知之後又會唔會整個舊韓日劇點播組合黎呢

回覆 28561# Tonynck
佢大可以播opening前,或者去廣告前
搵自家藝人拍一分鐘講解劇情
都已經變左自製

回覆  Tonynck
佢大可以播opening前,或者去廣告前
搵自家藝人拍一分鐘講解劇情
都已經變左自製 ...
tautau 發表於 2020-3-28 15:02

噉照你講法,
當年嘅《大長今》都係無綫自製劇啦!
如果我係通訊局嘅話,
我會將所謂嘅講解劇情歸爲另外嘅短節目,或者係外購節目本地化嘅一部分囉!

劇more mall
原來有四套大台播過既都有配音版
但唔係一次過上唒所有集數

唔知之後又會唔會整個舊 ...
dee1994 發表於 2020-3-28 00:59
唔知之後又會唔會整個舊韓日劇點播組合

就算有都應該整韓劇算,日劇因版權問題應該唔夠存貨整?

就算有都應該整韓劇算,日劇因版權問題應該唔夠存貨整?
ihn 發表於 2020-3-29 13:06

其實個區叫劇more mall
遲d有韓劇 日劇都有可能

Mytv super k club 點播
超能警探

提供緊貼韓國播放劇集,雲集韓流明星,一個專為韓迷而設的娛樂點播組合

又拆開黎收錢
幾時整埋日劇啊

超能警探

提供緊貼韓國播放劇集,雲集韓流明星,一個專為韓迷而設的娛樂 ...
dee1994 發表於 2020-4-1 00:07

雖然係OTT,
但係收費模式似傳統收費電視多啲。

超能警探

提供緊貼韓國播放劇集,雲集韓流明星,一個專為韓迷而設的娛樂 ...
dee1994 發表於 2020-4-1 00:07

似乎搶咗發瘟播開嘅TvN水木
仲有套大台長期獨佔嘅KBS2 月火劇~契約友情