想問明珠台套24

係咪無英文字幕?
但係響大陸睇明珠台同一節目係有中英文雙字幕。。。
我係用progdvb在香港睇。中文就睇到字幕,轉去英文就空白。
係咪要set野?thank you。睇中文無咁過引,有d唔係好翻到

頭先睇,無記錯,有中英

好可惜我個progdvb都係收唔到英文
請問你係用乜SOFTWARE睇的?

好可惜我個progdvb都係收唔到英文
請問你係用乜SOFTWARE睇的?
loben 發表於 2012-2-14 16:24

我係直接睇電視

24 係無英文字幕架喎,邊度走條英文字幕出來?
我尋晚有睇香港模擬 pearl (都有錄數碼 pearl 都無英文字幕,只得中文)

大陸睇明珠台同一節目係有中英文雙字幕 <- 深晚重播果套喎?
你話 10:30pm 果D劇就而家開始全部都有 中文+英文字幕

會唔會係果個人講非英文對白?
不過 24 好小會咁加入軟英文字幕,
呢個情況大多都係原美國片源已經加左英文翻譯入畫面。 或者數碼版會係中文條字幕出哂 果句的中文+英文字幕翻譯。

24 係無英文字幕架喎,邊度走條英文字幕出來?
我尋晚有睇香港模擬 pearl (都有錄數碼 pearl 都無英文字幕, ...
QAFHK 發表於 2012-2-14 22:09

咁可能我記錯左,
上星期有睇,但回post時個腦已經洗緊帶
今個星期又無睇,下星期睇睇先。

依家播緊Fringe,係得 中文 字幕。

應該冇英文字幕。

咁快又到星期一....今晚睇睇先,
12:25AM - 2:05AM

咁快又到星期一....今晚睇睇先,
12:25AM - 2:05AM
getghost 發表於 2012-2-20 16:08

點解唔直接揾 mkv 美劇?

據 tvb.com 網上節目表,應該只有中文字幕。

綠色 C = 中文字幕
藍色口唇 = 雙語 (聲軌)
橙色 PG = 家長指引
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊