回覆 50# rickycheng78
有人提過,轉非本地翻譯
大台為免踩屎,所以放棄

1月1日開始有《cable早晨》、中午有《有線新聞》

k75052 發表於 2017-12-28 11:28

之前已經有人講咗

1/1開始新聞時段
一至五:0700-0900 / 1230-1300 / 1930-2000 / 2300-2330 (3.5小時)
六及日:1230-1300 / 1930-2000 / 2330-2400 (1.5小時)

回覆 51# cpk

如果討論卡通既話, 目前相對地當造正正係奇妙播. 因為以前係大台播. 我自己都係從一個K11有新店開張而得知既. 當然, 純粹撐場, 望下就算.

因為資源, 感覺問題. 我好少理會呢啲野. 但反而想問一問北歐同少量娛樂圈一二事.

k75052 發表於 28-12-2017 11:28 AM

應該啦,之前播創富早餐真係笑死人

奇妙播嘅Cable早晨,連畫面左/右上角嘅天氣時間Bar都冇,到底係咩野玩法嚟?

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

奇妙播嘅Cable早晨,連畫面左/右上角嘅天氣時間Bar都冇,到底係咩野玩法嚟?  

via HKEPC IR Pro v ...
ToyotaAE86 發表於 2018-1-8 10:53

除左懶,就可能係未添置器材

回覆 57# tvlhd
始終覺得即使轉手,新公司仍然當免費台觀眾係二等公民咁看待

回覆  tvlhd
始終覺得即使轉手,新公司仍然當免費台觀眾係二季公民咁看待
cpk 發表於 2018-1-8 14:04

新世界點會同你大搞
況且有冇頻譜,對收視並冇影響

回覆  tvlhd
始終覺得即使轉手,新公司仍然當免費台觀眾係二等公民咁看待
cpk 發表於 2018-1-8 14:04

如果好似你咁講免費台觀眾係二等公民咁看待,
點解啲新韓劇又會上晒響奇妙呢?

連TvN啲週末連續劇都排住隊播
213反而食奇妙二手劇