有左奇妙有線都CUT得
新既綜藝節目仲要放奇妙都唔放係212
叫人點續約
ArGaShi 發表於 2018-1-28 23:08

如果真係為左睇娛樂台節目,應該唔會今日都仲未cut掛

如果真係為左睇娛樂台節目,應該唔會今日都仲未cut掛
tvlhd 發表於 2018-1-29 09:41

ching因為有約囉
之前cfood痕一野簽左3年
果時都仲有D自家節目, 而家就9C垃圾無限LOOP
好彩今年6月完約
反而Fantasy仲多野睇D
好似尋晚套4小時生活圈果款, 免費仲要多野睇都係好事黎

ching因為有約囉
之前cfood痕一野簽左3年
果時都仲有D自家節目, 而家就9C垃圾無限LOOP:g ...
ArGaShi 發表於 2018-1-29 10:34

有線娛樂平台,得電影叫做睇得下

有線娛樂平台,得電影叫做睇得下
k75052 發表於 2018-1-29 15:36

話晒以前都有D唔差娛樂節目
果排有臥底旅行團都幾抵死
點知佢而家淪落到勁loop d無謂外購節目

話晒以前都有D唔差娛樂節目
果排有臥底旅行團都幾抵死
點知佢而家淪落到勁loop d無謂外購節目 ...
ArGaShi 發表於 2018-1-29 21:38

now都喺咁,自從免費台開左之後,收費自製娛樂節目全部摺埋,變成劇集台

now都喺咁,自從免費台開左之後,收費自製娛樂節目全部摺埋,變成劇集台 ...
k75052 發表於 2018-1-30 09:53

部本就冇足夠資源同時營運(免+收)費台

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

回覆 86# kofz
節目要免費播先收費播後
去到呢個位,真係停收費好過

回覆  kofz
節目要免費播先收費播後
去到呢個位,真係停收費好過
cpk 發表於 2018-2-7 18:17

有線估計好快會交還收費電視牌

但冇左有線網絡

奇妙點廣播?

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

回覆  kofz

係咪可以用大氣電波??
hi3 發表於 2018-2-7 18:22

先唔講有冇閒置既大氣電波頻譜

用大氣電波廣播要政府批

政府一定要求奇妙自家製作既節目要達到某個時數

如果佢可以做足要求咁多

就唔會暫緩申請使用頻譜
https://www.hk01.com/港聞/70558/奇妙電視暫緩申請使用頻譜-五月底前正式廣播

所以我覺得個有線牌照暫時仲會keep住

直到政府批大氣電波頻譜

之後就會交還有線牌照