死死吓,趣趣地,亞視新定位?最抵死就係梁思浩最後果句,真係衰D講句就算都係要上網睇,即我當仲有好多人收唔到奇妙,奇妙隻 APP 都好過 ATV 果隻,同埋佢地有網上直播,ATV 有咩?

奇妙買亞視節目播
由梁思浩、朱慧珊主持的亞視新節目《香港追擊搜》,主力討論時事資訊、社會熱話,類似當年《今日睇真D》,並加入前無綫新聞小花周嘉儀和黃紫盈,而最大突破是《香》被有線旗下免費台奇妙電視購入,並將與亞視於10月8日同步播出,可說是破電視台先例。主持梁思浩昨日稱:「唔清楚,要等公司及奇妙公布,若然屬實當然係好事,有更多觀眾可以睇到節目。」

回覆  chue
節目表中已確定
2030半粒鐘
cpk 發表於 2018-10-2 16:15

好,下禮拜睇下,為鼓勵 ATV 的起心肝知錯能改,呢一步都好重要既

會不會重播新亞視節目?

via HKEPC Reader for Android
daemongmong 發表於 2018-10-2 20:30

最想做下激活音樂,其他除樂瞳唱歌外冇睇頭,估計奇妙會直播亞洲小姐決賽

一陣睇埋攪珠就轉定 77台,驚唔記得

頭先等開波見奇妙預告有法甲直播

直播亞姐
佢不如改名叫返做本港台算啦
billy0082000 發表於 2018-10-4 18:54

ATV 急了,重本節目唔可以有失,但佢地隻爛 APP 靠唔住,又唔多D渠道比用腦D人睇

大台 CUT 資源啦

奇妙經營方針一開始就節目外判,100天系列係,HKTV 舊劇係,最新搵 ATV 做供應商都係,預計我和疆屍有個約會 2019 將會在下年在奇妙首播,對 ATV 黎講,好處係唔駛日日都要預留時間提供節目播放,節省資源,集中全力做重點制作

簡單黎講就係各取所需

而家做緊既飄,之前係維基買返黎既,而家轉賣比奇妙做二手

睇黎 OPENSKY 真係入左股,娛聞見陳志雲做法官,又發佈左好多節目,有必要先改名洗底再出發,27日見真章

今晚同時開 ATV APP 睇追擊搜,覺畫質差別不大,睇黎 ATV 真係換左人重寫隻 APP

不過可世畫面上便有黑色陰影,或者可視為 ATV 特色吧