19:00 真係長期食屎,4台係咪有心夾埋

早幾年就咁
81 強國/泡菜老土宮廷劇(當然唔係XX攻略級數)
82 泡菜/台灣嘔像劇
83 除左維穩新聞,仲有乜?
84 日日唔同,但全部垃圾,一係loop足幾十年、睇人X街唔知有乜咁開心既唔好笑小電影(有D仲疑似會令人/寵物嚴重受傷,真係唔知有咩好笑),一係就悶蛋紀錄片
85 又係維穩新聞,仲要殘體蝗語

31 不斷loop既小農夫大作物(嗯?對日本小學雞下田冇乜興趣,女學生下田體現會好D)
32 .......
33 乜有個咁既台咩?我電視機冇

77 同81,強國/泡菜老土宮廷劇

96 英文新聞
99 同82泡菜/台灣嘔像劇

而家就, News,全部都係News全部都係News全部都係News穿煲hei News

早幾年就咁
8 ...
frank817 發表於 2018-11-10 13:49

1900-1930係"黃金時段" 不過係核突嘅"黃金"

77喺1930播新聞咪好地地 橫掂而家播緊套劇都係舊貨
Viu好心都恢復返7日深宵新聞啦

77台雖然每日都係十一點半最前線
但係得星期六日先播埋體育Extra
一至五報完新聞至2400前就只有廣告

雖然冇違例(不少於15分鐘)
但唔明點解會咁安排

講到夾埋 就不得不提31台 77台同99台各自承接11台嘅新聞報道時段
77台 - 1230(午間新聞)
99台 - 1800(傍晚新聞)
31台 - 2230(晚間新聞)
咁做係咪方便觀眾無須重新適應新時段  

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)

回覆 15# hkepc123456789

11台執嗰陣未有77台
而且今年元旦先始播1230新聞(開台嗰陣冇)

講到夾埋 就不得不提31台 77台同99台各自承接11台嘅新聞報道時段
77台 - 1230(午間新聞)
99台 - 1800(傍晚 ...
hkepc123456789 發表於 2018-11-12 09:41

77揀12點半做新聞都係就81 99啫
Now1230新聞係重播 所以只可以12點播新聞
得1800同2230係有心就亞視

講下英文台
84有2個時段(唔計1900手語新聞直接用83畫面)
1930七點半新聞
2345晚間新聞(週末要係電影播完之後再播晚間新聞)
96就1900同2330有2檔新聞(路透社製作)
ATV未熄機之前16都係1930做第一檔新聞,而夜間新聞就2300

除咗新聞 連(星期一至五)黃金時段嘅劇集都互相遷就
1900 81台(30分鐘外購)
1930 77台(30分鐘外購)+99台(30分鐘外購)
2000 81台(30分鐘自製)
2030 81台(60分鐘自製)+99台(75分鐘外購)
2130 81台(60分鐘自製)+77台(60分鐘外購)
2230 77台(60分鐘外購)
2330 99台(30分鐘自製)

0000打後嘅重播劇集時段 77台 81台同99台同樣鬥得精彩

早幾年就咁
8 ...
frank817 發表於 2018-11-10 13:49

700-7:30 成了雞肋時間,以前新聞是6:00-7:00 但現在D人未必6:00 就返到屋企,結果7:00 又變另一新聞時間。以前7:00 是港台時間,但無記又推到6:00 -6:30 如果佢7:00 播下動畫就好,可是又唔會。D 大陸劇一套過50 仲CUT 一半,一播就可以3 個月。4 套左右就播一年,節省成本。