仲有套睡衣小英雄都係播緊ViuTV版

咁套汪汪隊立大功會唔會都係?
MokonaModoki 發表於 2022-9-23 17:08

歐美卡通片早幾年已經幾乎全部玩通版配音了,迪士尼/孩之寶/CN/WB/DW呢堆都自己配番好耐了,pj masks都好似係迪士尼又或者係孩之寶代理的
nickelodeon就唔係好知,但旺旺隊連後面堆bgm插曲都填哂中文詞絕對唔似係本地電視台做法

pj masks 聲稱是由羚邦代理。

pj masks 聲稱是由羚邦代理。
hkaiw 發表於 2022-9-23 18:12

可能一開頭就係,依家應該早己回收代理權了

仲有我睇番Disney+個粵配都係一樣既

歐美卡通片早幾年已經幾乎全部玩通版配音了,迪士尼/孩之寶/CN/WB/DW呢堆都自己配番好耐了,pj masks都好 ...
aarv 發表於 2022-9-23 17:41

PJ Masks 代理商係EOne
Dora等等Nickelodeon 節目係Viacom 分支VIS發行

疫情記者會即將暫停 1630有線新聞係咪要轉節目?

暫時睇到朝早財經跟77/108
夜晚7點/9點半/11點應該係跟109
死宅男@XC 發表於 2022-9-23 17:09

似以前嘅有線第一台
唔知夜晚會唔會做劇集

似以前嘅有線第一台
唔知夜晚會唔會做劇集
tvlhd 發表於 2022-9-23 20:10

如果「有線」真的會打算放棄收費電視,78台大概主要是新聞資訊類的節目。

如果「有線」真的會打算放棄收費電視,78台大概主要是新聞資訊類的節目。 ...
daemongmong 發表於 2022-9-23 21:33

換轉以前仲有Money Cafe嘅財經資訊台當然得
但今時今日夜晚已經半跛腳

換轉以前仲有Money Cafe嘅財經資訊台當然得
但今時今日夜晚已經半跛腳 ...
tvlhd 發表於 2022-9-24 01:20

唔止夜晚 連日頭都唔好得去邊
如果78日間定位係財經 咁77日頭遲D應該都會大執位?

唔止夜晚 連日頭都唔好得去邊
如果78日間定位係財經 咁77日頭遲D應該都會大執位? ...
死宅男@XC 發表於 2022-9-24 13:47

「有線」除了新聞外,基本上都是「hea做」,現在自製節目大多先放在77台播映,將來應該會主要放在免費電視。