啱啱交易所直播室有人打電話嚟話唔係好滿意108晚間時段冇咗股票報價ticker

其實佢哋咁做都係想就返有 ...
ALV524 發表於 2022-11-25 14:19

之前好似試過新聞出字幕用錯財經台嗰款,高咗一行+撞人名cg,唔知關唔關事可能想統一返

「有線」新聞完全沒有播出世界盃片段,但「大台」反而有(雖然是播映FIFA片段,不是從「N台」獲得)。

當然希望佢地會做返,但係換走4人幫之後會唔會真係可以返返以前有刺針個年代真係唔知 ...
pakchi70 發表於 2022-11-24 22:02

我估應該較難啦~以前d高層頂得住壓力,呢家新o個個我唔相信做到~~
有線不如提早退收費TV 牌直接做免費電視, 投資整好個光纖網, 全港大部分做到光纖入屋/OFFICE,接駁數據中心同租線/網俾其他公司好過~

我估應該較難啦~以前d高層頂得住壓力,呢家新o個個我唔相信做到~~
有線不如提早退收費TV 牌直接做免費電視 ...
chowegg 發表於 2022-11-29 01:03

假如有線電視放棄收費電視,相信 Now TV 也會跟隨,但是跟著就是OTT平台也必須要領取牌照及節目與廣告受到監管。

假如有線電視放棄收費電視,相信 Now TV 也會跟隨,但是跟著就是OTT平台也必須要領取牌照及節目與廣告受到 ...
hkaiw 發表於 2022-11-29 13:00

短期內應該不會,畢竟兩台最主要收入來源是新聞或體育用戶。

短期內應該不會,畢竟兩台最主要收入來源是新聞或體育用戶。
daemongmong 發表於 2022-11-29 13:04

依家新聞睇已經可以睇免費78台 la,體育基本上班客會裝now

回覆 3758# LamKwanYin

now没有eurosport(有單車滑雪),有線601上的籃球游泳德國盃足球等是now没有。

江澤民隻故要幫舊lower third打格仔,唔通亞視嗰陣已經做好咗

77, 78 1930轉咗灰色logo

76, 108, 109, 110 2000轉咗:

76個logo size搞乜鬼