回覆 602# whitepowderdire
PP廣告曾經响新聞台出現過

76台Late News有限度更新 因8點後出現第二宗確診個案
Top story亦加插衛生署長嘅soundbite
替代原本頭十幾 ...
whitepowderdire 發表於 2020-1-22 23:13

肯定不是,開台有椰子水和trivago

新聞台下面條News Bar 有類似颱風消息形式出嘅疫情速報

唔記得有無人講過,Diane To 11月加盟HKIBC,做All About Money 主持

唔記得有無人講過,Diane To 11月加盟HKIBC,做All About Money 主持
tvlhd 發表於 2020-1-26 21:56

前面有人講過係part time 唔報新聞
香港歷來四個英文台佢都做過

前面有人講過係part time 唔報新聞
香港歷來四個英文台佢都做過
whitepowderdire 發表於 2020-1-26 23:21

Isabel Wong 走咗? 近期見都 Diane To 多
Viu6開台報新聞嗰3個都走曬

Isabel Wong 走咗? 近期見都 Diane To 多
死宅男@XC 發表於 2020-1-26 23:43

走了,LinkedIn 已fc

死宅男@XC 發表於 2020-1-26 23:43

從來都唔係HKTVE員工,不過唔知Reuters同TRT World又有冇製播關係?(Britt Clennett 同 Patrick Fok 都有現身 TRT World)

2300 76台仲係播緊維港景成幾分鐘,個天氣theme loop到依家都未完,個director係咪瞓咗覺唔記得播Late News???

EDIT: 2315先播返錄播嘅Late News

2300 76台仲係播緊維港景成幾分鐘,個天氣theme loop到依家都未完,個director係咪瞓咗覺唔記得播Late New ...
ALV524 發表於 2020-1-27 23:11

有理由相信76係無專人負責