財經資訊台今日係部份節目結尾講咗下星期一改版

近排直播新聞台都改咗版,非直播時段唔會再播放時間表, ...
ALV524 發表於 2020-2-15 01:48

播短節目方便過重播記者會,睇重播記者會要睇32了

新聞app直播明天起付費戶才睇到,至於其他就要等明天才知
昨天開始出收費link SMS,只收V或M(預付虛擬都得),每個戶口只可綁一部機

財經資訊台今日係部份節目結尾講咗下星期一改版

近排直播新聞台都改咗版,非直播時段唔會再播放時間表, ...
ALV524 發表於 2020-2-15 01:48

得331有節目預告了,不過遲早可能都要改

今日1230新聞,條天氣Bar長到遮住咗疫情數字Bar.....
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

同埋郭海????幾時由新聞部轉左去體育台主持愛.體育?

今日1230新聞,條天氣Bar長到遮住咗疫情數字Bar.....
ToyotaAE86 發表於 2020-2-16 17:12

舊鏡面好似永遠最多顯示三個天氣,新版而家可以四個

舊鏡面好似永遠最多顯示三個天氣,新版而家可以四個
cdbhk 發表於 2020-2-16 19:40

有線個天氣列好怪 除咗有限制天氣圖示外
仲唔可以好似大台now咁即時更新
譬如打風落雨 隔離台可以即出警告圖示
佢就要熄一熄 等一陣先出得返成個天氣列+跑馬燈

回覆 696# ToyotaAE86

77台先係咁
109台天氣同時間列喺最右上角

ToyotaAE86 發表於 2020-2-16 17:12

今朝77台直接熄咗天氣bar,費事遮住疫情數字bar

財經資訊台自從有疫情bar之後,係聯播新聞台時段都熄咗上邊條財經bar...

其實呢條bar可以唔使係studio條feed播出嚟... 如果由各台presentation各自播出嚟條bar咪可以係唔同台放係唔同位,就返每個台嘅bar...

今朝77台直接熄咗天氣bar,費事遮住疫情數字bar

財經資訊台自從有疫情bar之後,係聯播新聞台時段都熄咗上 ...
ALV524 發表於 2020-2-17 06:29

其實我覺得版面乾淨咗好啲