唔係因為咁樣變相令人覺得係靠關係先入到去做咩
所以就算佢做得幾好,我對佢觀感都麻麻

政治立 ...
billy0082000 發表於 2022-7-8 11:50

我都好憎見到佢,唔係靠關系,邊可能做到電視主播
同埋之前閃咗嗰件大台肥佬都好黑我憎
不過佢走咗之後
咪得返豬君一個男Ancher

我都好憎見到佢,唔係靠關系,邊可能做到電視主播
同埋之前閃咗嗰件大台肥佬都好黑我憎
不過佢走咗之後
...
vaio 發表於 2022-7-8 15:38

其實覺得而家電視上絕大部分嘅男主播,尤其新嚟嗰班,好似都轉數唔夠快咁,唔知點解

另外噚晚一線搜查 3.0 點、黑金風暴 3.7、獅子山下的故事 2.8,peak 分別 3.4、4.2、3.1

好似越傳越多人走...

好似越傳越多人走...
死宅男@XC 發表於 2022-7-8 16:07

有線離執笠又行近一步

有線離執笠又行近一步
LamKwanYin 發表於 2022-7-8 16:39

與其話執 覺得似內部不和多

蔡家俊係論政團體「為正策士」成員
背後揸旗好似就係藍永

而且未做新聞主播之前
都經常代表「為正策士」 ...
vaio 發表於 2022-7-8 10:50

政治立場就個個都一定有,分別係做唔做到真正客觀咁去睇事啫,近年就好多記者主播都唔係幾做到。

另外噚晚一線搜查 3.0 點、黑金風暴 3.7、獅子山下的故事 2.8,peak 分別 3.4、4.2、3.1
iREC 發表於 2022-7-8 15:44

真係唔駛估都知大台果套回歸光影頌一定出硬事架啦!

你唔多見就唔代表冇
我屋企都用緊有線條1000M光纖入屋
本來都想cut個有線電視,但家人話仲想睇就keep住睇 ...
vaio 發表於 2022-7-8 01:52

即係用緊有線2X1000M 加HKBN 寬頻??有線光纖入屋好唔好用?

有線離執笠又行近一步
LamKwanYin 發表於 2022-7-8 16:39

我估有線將來可能學大台咁退返收費電視牌出黎,主力用大氣電波做免費TV同類似mytv super app/網頁版,
另一方面同CMHK 有長期合作協議,可能直接將固網賣俾CMHK 之後學數記咁租網絡黎提供服務,一來唔洗自己投資轉光纖入屋/OFFICE o個舊錢, 又唔洗俾錢UPGRADE d設備同網絡容量~~

即係用緊有線2X1000M 加HKBN 寬頻??有線光纖入屋好唔好用?
chowegg 發表於 2022-7-9 01:00

而家我屋企係有兩條1000M
不過係分開兩組嚟用
HKBN主力20+client Device一般上網
而icable就主力BT
以前得一條1000M
家人"唔生鏽"BT唔set限速
搞到拖慢晒全屋嘅網速

講真兩者個速度差唔多
但好似icable連大陸網有點慢
但絕對唔係一般"icable hater"講到一文不值囉

幾廿年前嘅cut唔到/全棟樓share嘅住事