第一台及綜合娛樂台不是免費電視 應該是沒有管制的
就算免費電視都應該只是下午的才算規定兒童時段 早上只 ...
131313 發表於 2020-4-1 05:21

第一台因為入公天,有線內部有守則自己監管

77台:
18/4起 逢星期六晚 1930:小事大意義
18/4起 逢星期日晚 1930:Sunday 樓盤傳真

已出咗Promo幾日
...
ToyotaAE86 發表於 2020-4-5 20:37

無驗樓睇就真係廢晒武功

小事大意義本身已經在星期二播放,星期六又播多一次。
hkaiw 發表於 2020-4-7 20:54

下星期二已無

你唔講我仲以為得逢星期日16:00-16:30先有
唔知呢節時段會唔會都冇埋,定係照重播返星期六1930-2000嗰集 ...
ToyotaAE86 發表於 2020-4-7 22:27

牌照規定的指定紀錄片要在下午六至十二點播

12/04 1700
2020許冠傑同舟共濟 Online Concert

回覆  hkaiw

狼人殺開始紅應該係娛百帶起 無綫就抄黎做 到而家開電視做
不過開電視嘅嘉賓陣容實在唔太吸 ...
死宅男@XC 發表於 2020-4-12 23:21

係,八大個狼人殺先係始祖
八集積分賽加兩集決賽
77嘅好處係唔洗教觀眾理解個game點玩
外判加上旅遊節目全停,都無咩辦法
99都係搵美女行山

其實反而我比較想睇99台嘅美女行山
tonysiu 發表於 2020-4-13 00:00

不要太大期望

回覆  r320sc

尋日Grace Ma一個人做晒
反而未見過Edna Tse solo
inewsreport 發表於 2020-4-14 12:40

週末同公假長期單主播
Edna已經係阿姐級,唔會做假期更啦

到而家77台網頁版節目表
仲係只寫到星期六(18/4) 2230
打後都係空白
inewsreport 發表於 2020-4-14 14:02

http://epg.i-cable.com/txt_ver/s ... 200419&lang=chi

77台 27/4 1800-1815 六點新聞報道?

係再加多一節定cut 2330
(牌照要求每日1800-2400有兩節不少於15分鐘新 ...
inewsreport 發表於 2020-4-20 11:29

應該係加
    77出下星期節目表一向都係出不到最後一個節目