回覆 210# hkaiw

去年12月底的時候通訊局裁定無綫播出政府宣傳短片和通訊局宣傳材料的時長不足,需在未來3個月補播以補足所需時長

今天晚上7時至8時除了83台外,其餘各台均播了1.5分鐘的政府宣傳片(1個1分鐘及1個半分鐘),難道是通訊局要 ...
hkaiw 發表於 2020-4-4 20:41

政府宣傳片唔係想播就可以播㗎,政府新聞處排時間表然後再由通訊局指配各廣播機構播

上1,2個月在99台也試過同樣情況,下午5時除了播放國歌宣傳片外,之前亦播放了衛生署的宣傳片。

我發覺《機場特警》好多背景音樂都係主題曲變奏。
都唔知張家誠係無時間定收唔夠錢。

今晚起《警訊》原主持梁皓妤遭撤換, 轉為張繼聰細佬做主持
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/458378/

今晚起《警訊》原主持梁皓妤遭撤換, 轉為張繼聰細佬做主持
sm21 發表於 2020-4-8 13:44

梁小姐都好難做得耐 睇佢IG都略知一二
唔知民建聯又會唔會問警訊收視如何呢?
9/4: 開口中 已證實辭職

昨晚收到公關公司的電郵提及本星期日31,77,81,99直播許冠傑演唱會。

梁小姐都好難做得耐 睇佢IG都略知一二
唔知民建聯又會唔會問警訊收視如何呢?
9/4: 開口中 已證實辭職 ...
whitepowderdire 發表於 2020-4-8 18:37

無論係被調走定自己劈炮
梁小姐咁耐都唔走已經好神奇

回覆 218# marksix1
立場寫佢自己劈炮,一個月後正式離開

回覆  marksix1
立場寫佢自己劈炮,一個月後正式離開
cpk 發表於 2020-4-10 10:00

612唔劈
721唔劈
831又唔劈
宜家先黎劈