港台電視部及香港電視業界討論 (II)

開返條thread集中RTHK TV同概括討論本地FTA業務消息啦

今日睇節目表時見到下星期六31會播一個鐘既「Staytuned+音樂會」,睇港台官網應該。
[由於港台個topic鎖左p ...
kutar_pika 發表於 2021-2-14 20:31

再google一下,31播呢壇嘢睇落隨時可能係三手,喺77播之前似乎首先網上出街。。。

唔知幾時開始31台開埋第四聲道,但同第三聲道一樣都係無聲

頭先港台電視32直播嘅「本地免費電視節目服務牌照及聲音廣播牌照中期檢討公眾諮詢」網上公眾諮詢會,開電視竟然喺自己嘅宣傳片inlcude「宝XX」,真係防不勝防。都唔知開電視係唔係想獻醜。

換左班高層收視無改善
唔駛在意太多了

今個星期開始 唔公布曬上星期三台嘅全部節目嘅黃金時段收視
咩原因突然又轉玩法 ...
死宅男@XC 發表於 2021-9-22 09:35

01記者星期一就趕住7點幾出收視新聞插大台同加插薑B套新劇圖輯而唔記得咗出所有台收視。

85 全運開幕收視 1.8。

咩原因突然又轉玩法 ...
死宅男@XC 發表於 2021-9-22 09:35

應該係01漏左/唔再post完整圖表啫

咩原因突然又轉玩法

今晚大台錄播的大灣區晚會原來會在港台電視直播:
hkaiw 發表於 2021-9-21 14:02

不知是否為SNG信號,而澳門方面有澳視澳門,澳亞衛視,蓮花衛視直播

今晚大台錄播的大灣區晚會原來會在港台電視直播:
https://mp.weixin.qq.com/s/dHgRlkyghgN4W4Qu_ZcLiA