喺米所有機都可以換水冷噶?

我部dell喺XPS™ Studio新的

英特爾®酷睿™ i7-920處理器(2.66GHz, 8MB)
記憶體3GB三通道DDR3 SDRAM/1066MHz - 3 DIMM
硬碟500GB* SATA
光碟機16倍速CD/DVD刻錄機(DVD+/-RW),
ATI Radeon(TM) HD 4850 XT 512MB

能換水冷嘛? ?

要睇下你個機箱空間夠唔夠位放嘢

4850 XT

呢個機箱好似太細喇!!

原帖由 TerenceYau 於 2008-12-16 09:34 發表

呢個機箱好似太細喇!!

放晒D野出箱外啦

原帖由 Freakingbrother 於 2008-12-16 10:08 發表

放晒D野出箱外啦

O甘都得?

要上水唔係唔得
之不過部機有問題叫DELL個師傅上來
見到應該會o哂嘴&唔識點整

原帖由 kanduki 於 2008-12-16 19:13 發表
要上水唔係唔得
之不過部機有問題叫DELL個師傅上來
見到應該會o哂嘴&唔識點整

no warranty after the case had opened

原帖由 LKNim 於 2008-12-16 19:39 發表

no warranty after the case had opened

係有的..放心
我以前做SUPPORT時,HP ,IBM,DELL 都容許用尸戶自己加裝硬件 ,其中HP同IBM 機有封條的,不過就算開左都冇所謂,DELL直情任拆.... 果時OFFICE 壞機DELL 只比PARTS 我地自己換... HP 同IBM 就有人上門...加裝硬件既場合佢地只係唔保你自己加落去果D,如果你加既硬件導至燒機先唔保,以上既野我可以寫包單保證

所以硬件又好水又好,有事CALL廠整既話拆晒先吧~

原帖由 Alastor! 於 2008-12-16 20:14 發表

係有的..放心
我以前做SUPPORT時,HP ,IBM,DELL 都容許用尸戶自己加裝硬件 ,其中HP同IBM 機有封條的,不過就算開左都冇所謂,DELL直情任拆.... 果時OFFICE 壞機DELL 只 ...

個師傅見到你一箱"水"一定

/forum/viewthread.php?fid=136&tid=1122249&page=1
/forum/viewthread.php?fid&tid&page