好窮!!$400有冇好介紹FOR AM2??

小弟得$400,想玩下水...
我用AM2
係玩下!!但係希望用到2個月左右!!
$400,各位有冇好介紹 ?
最好係黃金/高登/旺電買到!
唔介意講埋鋪頭嗎???
CM隻Aquagate DuoViva好似好平,但係冇教人點裝係CPU...
好似買唔過!!
唔該

原帖由 henry56156 於 2008-12-24 13:47 發表
小弟得$400,想玩下水...
我用AM2
係玩下!!但係希望用到2個月左右!!
$400,各位有冇好介紹 ?
最好係黃金/高登/旺電買到!
唔介意講埋鋪頭嗎???
CM隻Aquagate DuoViva好似好平,但係冇教人點裝係CPU...
好似買唔過!!
唔該

$400元買個水泵都冇左la  

果d仲費過風冷,又樣衰,一d意思都冇.

DuoViva的話 package右下角加左貼紙support CPU
就有跟支架 安裝方法說明書有寫(要向底板背面穿螺絲)

呢套水最大問題係個連頭水泵太嘈(摩打運作有好大的嗚聲)
另外冷排安PCI位置未必行得通(排要高過泵頭先吸到水行)

原帖由 lawbigduck 於 2008-12-24 19:53 發表
果d仲費過風冷,又樣衰,一d意思都冇.

咁得$400你又有咩好介紹
靚唔靚呢樣野好主觀 自己覺得無端端向電腦內整一坨大腸就好嚇人

400蚊
水冷玩具板大陸好多
如果長用就風冷好過
一係就千元以上先好玩

$400 以前就得

一直我都係覺得 玩水 係有錢人玩ga 野
如果咁不如玩好D 風冷la

原帖由 kanduki 於 2008-12-24 21:27 發表
DuoViva的話 package右下角加左貼紙support CPU
就有跟支架 安裝方法說明書有寫(要向底板背面穿螺絲)

呢套水最大問題係個連頭水泵太嘈(摩打運作有好大的嗚聲)
另外冷排安PCI位置未必行得通(排要高過泵頭先吸到水行)

排要高過泵頭先吸到水行???
好似有d問題下喎...
部機唔係我架....
係我個變變地態既fd!
佢話$400想玩下水,如果要(排要高過泵頭先吸到水行),
佢實唔買!!
咁算la!!好似玩一體風水冷好d!!
Xigmatek AIO-S80DP好似好平下,裝係gigabyte GA-MA770-UD3冇問題嗎?
我見正都好似有,都係$350左右掛??
唔該各位先!

原帖由 henry56156 於 2008-12-25 10:04 發表

排要高過泵頭先吸到水行???
好似有d問題下喎...
部機唔係我架....
係我個變變地態既fd!
佢話$400想玩下水,如果要(排要高過泵頭先吸到水行),
佢實唔買!!
咁算la!!好似玩一體風水冷好d!!
Xigmatek AIO-S80DP好似好平下,裝係gigabyte GA-MA770-UD3冇問題嗎?
我見正都好似有,都係$350左右掛??
唔該各位先!

HK$400 Budget 玩水,
買 Xigmatek AIO-S80DP 是唔錯的選擇

裝係gigabyte GA-MA770-UD3應該冇問題