請問有沒有給新手用的List

好似' 砌機組合"的區中有不同的水冷List?

水冷冇
因為張張卡,塊塊版都有唔同的專用頭
牌子,型號,種類實在太多
上網搵下可以搵到大廠的Basic Set
但果d只可以係Basic
如果有心有興趣上水,都係自己研究下
決定左買咩,我地再比意見點設計水道放位等問題

你至少都比d hints 大家你個sys config係咩, budget 幾多唔係冇人會幫到你

我現在的config
e6300(舊版)
P5B Deluxe/WiFi
2x 2GB DDR2 Ram
6x HDD
Onkyo SE200
ATI X1950
V2100 機箱

因正想Upgrade 部機,所以都未有什麼idea
至於水冷會大約預2k左右

原帖由 zerozero 於 2009-6-9 13:38 發表
我現在的config
e6300(舊版)
P5B Deluxe/WiFi
2x 2GB DDR2 Ram
6x HDD
Onkyo SE200
ATI X1950
V2100 機箱

因正想Upgrade 部機,所以都未有什麼idea
至於水冷會大約預2k左右

2K水冷唔夠玩阿
自己要買齊CPU Block,VGA Block,北橋 Block,冷排,泵,喉同咀,平平地你都張預3500~4000阿

原帖由 jeff_extergo 於 2009-6-9 14:20 發表

2K水冷唔夠玩阿
自己要買齊CPU Block,VGA Block,北橋 Block,冷排,泵,喉同咀,平平地你都張預3500~4000阿

平有平玩貴有貴玩架姐
OCQQ 3.0好似都係2件牛之MA

原帖由 wingyat92 於 2009-6-9 14:24 發表

平有平玩貴有貴玩架姐

佢問得有冇list,可能想自己砌呢??

原帖由 wingyat92 於 2009-6-9 14:24 發表

平有平玩貴有貴玩架姐

OCQQ果個佢$1850只係包CPU Block
如果你要買齊 VGA,橋頭,平的起碼都要多 一千蚊
而且連帶關系,起碼都要加多一隻240排,平的三百
圍起你都要預$3500

去QCXX買...不如join我水冷團訂購...
起碼平d...多d選擇...