未玩過水冷, 想幫兩張5870上水

用緊corsair 800d 箱,
一隻360排夠唔夠, 水泵喉管同個散熱又用咩好?
希望各位ching有全lsit比我參考下

cpu用緊h 50+i7,920 , 如果換埋又有咩推薦?
唔該晒咁多位

1個360排上晒所有嘢?
CPU會否OC?

一隻360普通薄排頂行CF 5870 都未必夠頂

一個5870既水冷板我見到成1300蚊..2張就2600...加埋cpu頭\ 水泵\水樽 平均計依度又1200蚊...加埋喉果d,可能會好貴....

一隻360普通薄排頂行CF 5870 都未必夠頂
jeff_extergo 發表於 2010-5-2 23:10

唔會呱....
當然,睇吓你要乜温度啦

一個5870既水冷板我見到成1300蚊..2張就2600...加埋cpu頭\ 水泵\水樽 平均計依度又1200蚊...加埋喉果d,可能 ...
computerman2 發表於 2010-5-2 23:21

"....加埋cpu頭\ 水泵\水樽 平均計依度又1200蚊..."
1200就得?
不過5870水冷頭應該唔洗$1300。

等我遲D得閒出番個report...

"....加埋cpu頭\ 水泵\水樽 平均計依度又1200蚊..."
1200就得?
不過5870水冷頭應該唔洗$1300。 ...
amoslee 發表於 2010-5-2 23:31

水泵$450左右 cpu 頭$3-400蚊有都,水樽600蚊應該唔洗...不過我都係新手來,資料可能唔夠你地update ^^

水泵$450左右 cpu 頭$3-400蚊有都,水樽600蚊應該唔洗...不過我都係新手來,資料可能唔夠你地update ^ ...
computerman2 發表於 2010-5-3 00:33

大家研究吓啫

暫時想跟呢張圖咁玩, 唔要ram個part, 但唔識買咀個類, 有無ching教下我